Samsung Galaxy Z Flip 6'da gizli bir masaüstü modu mu var?

Samsung'un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip6'yı bir monitöre bağlayıp onu bir PC kasası gibi kullanmanız mümkün olabilir mi? Görünüşe göre evet...

Samsung Galaxy Z Flip6'da gizlenen masaüstü modu

Yeni Samsung Galaxy Z Flip6'nın şaşırtıcı bir özelliği olduğu ortaya çıktı. Bu minik ama katlanabilir telefonu küçük bir masaüstü PC'ye dönüşebiliyor ve harici bir monitöre bağlandığında ekranı yansıtmaktan daha fazlasını yapabiliyor.

Cihazı harici bir monitöre bağladığınızda, Galaxy Z Flip6 ekranı her zamanki gibi yansıtıyor. Bununla birlikte, cihaz varsayılan olarak gizlenmiş ve geliştirici seçenekleri aracılığıyla erişilebilen yeni bir masaüstü modu kullanıcı arayüzüne sahip.

Çıkış noktasına göre, One UI 6.1.1'deki geliştirici seçeneklerinden “masaüstü modunu zorla” seçeneğini etkinleştirdikten sonra Flip6'yı harici bir ekrana bağlamak yeni arayüzü tetikliyor. Görünüm açısından, Android'in barebone masaüstü modu kullanıcı arayüzü ile Samsung Dex arasında bir yere oturuyor.

Masaüstü modunu zorlamak

Samsung Galaxy Z Flip5'te de USB-C üzerinden ekran çıkışı bulunuyor ancak cihazda “masaüstü modunu zorla” seçeneğini açmak benzer sonuçlar getirmiyor.

Dolayısıyla Güney Koreli şirket Flip6 ile beraber kullanıcılara yeni seçenekler sunmanın ön hazırlığını yapıyor gibi görünüyor. Bakalım bu "masaüstü" modu, normal kullanıcıların hizmetine ne zaman ve nasıl açılacak?