Samsung Galaxy Z Flip 6, iki önemli sürpriz özellikle geliyor

Samsung, katlanabilir telefon serisi Galaxy Z Flip'in yeni sürümünü yaklaşık bir ay sonra tanıtacak. Ancak bu arada medyaya sızan bazı bilgiler, telefonda 2 önemli özelliğin dikkat çekeceğini gösteriyor.

Samsung Galaxy Z Flip 6, iki önemli sürpriz özellikle geliyor

Şimdiye dek Samsung'un katlanabilir telefon serisi Samsung Galaxy Z Flip'in 6. sürümü için pek büyük beklentiler yoktu. Medyada telefonun 5. versiyona çok benzeyeceğine dair iddialar ağırlık kazanmıştı ancak şimdi yeni bir sızıntı farklı şeyler söylüyor.

Yaklaşık bir ay sonra tanıtılacak olan Samsung Galaxy Z Flip 6'da 50 MP'lik gelişmiş bir kameranın yer alacağı iddia ediliyor. Eğer bu doğru çıkarsa, telefon sadece katlanabilir bir telefon olmakla kalmayacak, katlanabilir bir profesyonel kameraya da dönüşebilecek demektir.

Aslında Samsung geniş formlu katlanabilir telefon serisi Galaxy Z Fold 5'te 50 MP'lik geniş açılı kamera kullanıyordu ancak küçük kardeşi olan Galaxy Z Flip serisinde sadece 12 MP'lik kamera bulunuyordu. Şimdi Galaxy Z Flip serisine de 50 MP'lik canavar bir kamera geliyor gibi görünüyor.

Telefon ayrıca batarya özelliği de iyileştirilmiş olacak gelecek. Önceki versiyonda 3.700 mAh kapasiteli bir pil bulunuyorken yeni versiyonda 4.000 mAh kapasitesinde pil olacak.

Boyut küçük ama yetenekleri büyük

300 mAh size az gibi görünebilir ama Galaxy Z Flip serisi çok küçük formlu bir telefon ve bu kadar küçük bir alana, batarya gibi hacmen küçültülmesi zor bir donanımın kapasitesini büyüterek sığdırmak bir başarı kabul edilebilir. Hor gördüğümüz 300 mAh bize fazladan 3-4 saatlik kullanım ömrü kazandırabilir, ki acil durumlarda bu fazla zaman diliminin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.

Telefonun tam özelliklerini yaklaşık bir ay sonra Samsung'un yöneticilerinden dinleyeceğiz, bakalım bu beklentiler doğru çıkacak mı?