Samsung Galaxy Watch Ultra'nın internette görünmesi ve kaybolması bir oldu

Apple Watch Ultra'ya rakip olması beklenen Samsung Galaxy Watch Ultra şirketin destek sayfasında kısa bir süreliğine de olsa "yanlışlıkla" listelendi. İşte web sitesindeki bilgilerden öğrendiklerimiz...

Galaxy Watch Ultra, internette bir göründü, bir kayboldu

Samsung Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra'nın tanıtılmasına az bir zaman kala, Samsung'un destek web sitesinde Galaxy Watch Ultra kısa süreliğine de olsa göründü.

Galaxy Watch Ultra'nın resmi destek sayfası, Samsung Kanada web sitesinde kısa bir süre yayınlandıktan sonra Samsung Avusturya web sitesinde de görüldü. Web sitesinde şu anda bulunmayan bilgilere göre, cihazın LTE desteği ile geldiği ve 47mm boyutunda olduğu doğrulanmış oldu. Ayrıca görünen o ki, Galaxy Watch Ultra yalnızca tek bir boyutta piyasaya sürülecek.

Sayfa şu anda yayından kaldırılmış durumda, ancak akıllı saatin kısa süreliğine ortaya çıkması sayesinde en azından hangi adın kullanılacağı ortaya çıkmış oldu. Öyle ki daha önceki raporlar Samsung'un saati Galaxy Watch X olarak adlandırılabileceğini iddia ediyordu.

Daha önce sızdırılan render görüntülerine göre Galaxy Watch Ultra, geleneksel Panerai saatlerine benzeyen kare şeklinde bir tasarıma sahip olacak.

Tasarımın yanı sıra saatin teknik özellikleri de sızdırılmış durumda. Buna göre saatin 590mAh bataryaya sahip olacağı ve 3nm işlemciden güç alacağı görülüyor. Ekranın ise 3.000 nit tepe parlaklık sunnması beklenirken, saatin MIL-STD-810H sertifikası ile birlikte 10ATM ve IP58 derecesine sahip olması bekleniyor.

Aynı zamanda Galaxy Watch Ultra'nın sadece Bluetooth özellikli LTE versiyonuyla satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Samsung muhtemelen gövde için Titanyum (Grade 4) kullanacak ve safir kristal bir ekranı olacak.

Fiyata gelirsek, Samsung'un Galaxy Watch Ultra'nın fiyatını 699 ila 710 dolar arasında tutacağı söyleniyor. Yani saat, 799 dolara satılan Apple Watch Ultra 2'dan daha ucuz olacak.