Samsung Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra tanıtıldı

Samsung, Unpacked etkinliği sırasında yeni katlanabilir telefonları ve Galaxy Ring ile birlikte yeni Galaxy Watch akıllı saatlerini de tanıttı. Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra’nın özellikleri ve fiyatları haberimizde…

Samsung Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra tanıtıldı

Samsung, 2024 yılının ikinci Unpacked etkinliğinde yeni Galaxy katlanabilir akıllı telefonları Galaxy Z Fold6 ve Galaxy Z Flip6 ile birlikte Galaxy Ring'i de resmi olarak tanıttı. Ama tanıtılan cihazlar bunlarla sınırlı kalmadı, yeni nesil Galaxy Watch akıllı saat serisi de ilk kez görücüye çıktı: Samsung Galaxy Watch7 ve Samsung Galaxy Watch Ultra.

Galaxy Watch 7 özellikleri

Yeni Galaxy Watch 7, Samsung'un önceki modele göre yaklaşık üç kat daha hızlı ve %30 daha fazla güç verimliliğine sahip 3nm Exynos W1000 işlemcisinden güç alıyor. Saat şirketin yoğun kentsel bölgelerde izleme doğruluğunu artırabileceğini iddia ettiği çift frekanslı GPS'e sahip ilk akıllı saati. Cihaz, dalgalanma şeklinde bir tasarım ve renkli dikiş detayları içeren yeni saat kayışlarıyla birlikte geliyor.

Samsung ayrıca, genel biyolojik yaşlanma süreci hakkında bir fikir veren ve metabolik sağlığın bir göstergesi olan gelişmiş glikasyon son ürünlerini (AGE'ler) izlemek için AGE Endeksi adlı bir özelliği de cihaza ekledi.

Galaxy Watch Ultra özellikleri

Yeni Galaxy Watch Ultra’nın Galaxy Watch 7 ile paylaştığı özellikler şu şekilde: Exynos W1000 işlemci, Super AMOLED Always-On ekran, 2GB/32GB yapılandırma, One UI 6 arayüzü, hızlı şarj, Bluetooth 5.3, çift bant Wi-Fi, çift GPS, LTE ve NFC desteği.

Her iki model de Enerji Puanı, Sağlık İpuçları, Uyku Apnesi Algılama ve daha fazlası dahil olmak üzere aynı Galaxy AI özelliklerine sahip. Aralarındaki farklar ise şu şekilde: daha büyük bir pil, daha iyi 10ATM su direnci, ön / arka kapaklarda Titanyum Sınıf 4 ve ek bir düğme.

Samsung, Galaxy Watch Ultra'nın "okyanusta yüzmek ve ekstrem ortamlarda bisiklet sürmek gibi gelişmiş fitness deneyimlerini izlemek için deniz seviyesinin 500 metre altından 9.000 metre yüksekliğe kadar" farklı rakımlara dayanabileceğini söylüyor. Yeni eklenen düğmeyi çeşitli işlevler ve antrenmanları anında başlatmak ve kontrol etmek için yapılandırmak mümkün.

Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra fiyatları ne kadar?

Galaxy Watch7 40mm ve 44mm boyutlarında Yeşil, Gümüş ve Krem renk seçenekleriyle geliyor; ön sipariş için 299,99 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. Daha pahalı model olan Galaxy Watch Ultra, Titanyum Gri, Titanyum Gümüş ve Titanyum Beyaz renk seçenekleriyle ve 47 mm boyutunda, 649,99 dolardan satışa sunuluyor. Her iki model de 24 Temmuz'da genel satışa sunulacak.