Samsung, Galaxy S25'te hangi işlemciyi kullanacak?

Samsung'un Galaxy S25'te hangi çip setini kullanacağı hakkında yeni iddialar var. Buna göre şirket, yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle istediğini yapamayabilir.

Samsung, Galaxy S25'te hangi işlemciyi kullanacak?

Samsung Galaxy S25’in piyasaya sürülmesine muhtemelen hala 6 aydan fazla zaman var, ancak yeni cihazda bekleyebileceğimiz özelliklere dair sızıntılar hızla ortaya çıkmaya devam ediyor. Yeni bir sızıntı da, akıllı telefon serisinin kullanacağı çip setinden bahsediyor.

Android Authority tarafından bildirildiği üzere, ZDNet Korea’ya göre Samsung, dünyanın belirli yerlerinde önemli sayıda Galaxy S25 akıllı telefonlarda kullanılması amacıyla kendi Exynos 2500 çipini zamanında hazırlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Bu çip seti, bazı bölgelerde Samsung Galaxy S24’te kullanılan Exynos 2400 ile karşılaştırıldığında hem performansı hem de verimliliği artıracak. Ancak görünene göre Samsung, geliştirme aşamasında bazı zorluklar yaşıyor.

Her ne kadar bu sorunların giderilmesi için zaman olsa da Samsung, Mart ayında ortaya çıkan bir söylentiyle uyumlu bir şekilde tüm Samsung Galaxy 25 telefonlarında henüz duyurulmamış Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisini kullanmak zorunda da kalabilir.

Kısacası eğer bu iddia doğruysa, Samsung öncelikle ikili çip stratejisine devam etmek istiyor. Ama eğer üretim sorunları devam ederse, bir kez daha tüm Galaxy S25'lerde Snapdragon markasını görmemiz mümkün olabilir. Sonucun ne olacağını zaman gösterecek...

Samsung Galaxy S24 ve Samsung Galaxy S24 Plus, ABD, Kanada ve Çin'de Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisiyle, geri kalan bölgelerde ise Samsung’un Exynos 2400 işlemcisiyle çalışıyor. Samsung Galaxy S24 Ultra ise Dünya’nın her yerinde Snapdragon çip setini kullanıyor. 2023 yılındaki Galaxy S23, Galaxy S23 Plus ve Galaxy S23 Ultra telefonlarda ise tamamen Snapdragon çipleri bulunuyordu.