Samsung, Galaxy S25'in işlemcisini resmi olarak tanıttı

Samsung, en azından bazı bölgelerde satılacak Galaxy S25 modellerine güç verecek yeni işlemcisi Exynos 2500’ü resmi olarak tanıttı.

Samsung, Galaxy S25'in işlemcisini resmi olarak tanıttı

Samsung, en son mali rapor sunumu sırasında, kendi üretimi 3nm akıllı telefon çip seti Exynos 2500’ü resmi olarak duyurdu ve bu yılın sonlarında piyasaya süreceğini doğruladı. Önümüzdeki yılın Galaxy S25 ve Galaxy S25 Plus modelleri, bazı bölgelerde muhtemelen bu işlemciyi kullanacak.

Dikkat çekici bir şekilde bu yeni çipset, Samsung’un ikinci 3nm çip seti oluyor. Samsung, 3nm sürecini temel alan bir başka çip seti olan Exynos W1000’i geçen ayın başlarında tanıtmıştı. Exynos W1000 3nm çip, bu ayın başında piyasaya sürülen Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra’da yer alıyor.

Şirketin resmi 2024 2. Çeyrek mali sonuç raporu, kamera sensörleri ve akıllı telefon işlemcileri geliştirmekten sorumlu System LSI biriminin, “üst seviye ürünler” için Exynos 2500 çip seti sıkıntısı yaşanmamasını sağladığını gösteriyordu.

Ayrıca Samsung’un, giyilebilir ürünlerinde kullandığı ilk 3nm çip seti olan Exynos W1000’e olumlu yanıt almasının ardından Exynos 2500’e oldukça olumlu baktığı da belirtildi. Yeni çip, performans ve verimlilikle ilgili sorunları azaltacak ikinci nesil GAA süreci kullanılarak üretilecek.

Samsung’un Galaxy S25 serisini 2025 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürmesi bekleniyor. Muhtemelen üst seviye S serisi Galaxy cihazlarda, bölgeye göre Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 ve Exynos 2500 çip setleri kullanılacak. Daha önceki bazı raporlar, Samsung’un Galaxy S25 serisinde MediaTek Dimensity çip setini kullanabileceğini de öneriyordu.

Daha önce Exynos 2500’ün, Snapdragon 8 Gen 4’ün performansını aşmaya hazır olduğu da bildirilmişti. Ayrıca Samsung, Exynos 2500’deki ısı dağılımını yönetmek için bilgisayar ısı emici teknolojisini de kullanabilir.