Samsung Galaxy S25 serisi, beklenenden daha pahalı olabilir

Eğer Samsung yeni amiral gemisi telefonlarında tahmin edildiği gibi yeni nesil Snapdragon çiplerini kullanırsa, hayal kırıklığına sebep olacak fiyat etiketleri için hazır olmanızda yarar var.

Samsung Galaxy S25 serisi, beklenenden daha pahalı olabilir

Samsung’un amiral gemisi telefonları zaten pek ucuz sayılmasa da, 2025 yılında sunacağı Galaxy S25 serisinde, tahmin edildiği gibi Snapdragon 8 Gen 4 işlemcinin kullanılması durumunda fiyatlar daha da pahalı olabilir.

Snapdragon çipsetlerini üreten Qualcomm, daha önce Snapdragon 8 Gen 4’ün Gen 3’ten daha pahalı olacağının sinyallerini vermişti. Şimdi de dikkat çekici bir geçmişe sahip olan sızıntı kaynağı @UniverseIce, bu çipsetlerin fiyatının 240 dolar olacağını iddia ediyor. Bu, Snapdragon 8 Gen 3’e göre %20,68’lik bir fiyat artışı olacağı anlamına geliyor.

Tahmin edilebileceği gibi, bu tür bir artış muhtemelen tüketicilere de yansıyacaktır. Artış sadece Samsung Galaxy S25 serisini etkilemeyecek, aynı zamanda Samsung Galaxy Z Fold 7, Samsung Galaxy Z Flip 7’nin yanı sıra OnePlus, Sony ve Xiaomi gibi daha birçok markanın cihazlarının da fiyatının artmasına sebep olabilir.

Yine de, bir telefonun fiyatını etkileyen pek çok farklı faktör olduğu için diğer etkenlerin fiyatı dengelemesi mümkün olabilir. Ayrıca, çok sayıda telefon satan Samsung gibi markalar çipset fiyatlarında daha iyi bir pazarlık da yapabilir.