Samsung Galaxy S24 FE'nin detaylı görüntüleri sızdırıldı

Samsung Galaxy S24 FE'nin medyaya tanıtılmasına henüz zaman var ama birileri, telefonun görüntülerini medyaya sızdırmayı başardı.

Samsung Galaxy S24 FE'nin detaylı görüntüleri sızdırıldı

Samsung'un beklenen Galaxy S24 FE modeli için çok çelişkili sızıntılar gördük. Bazı sızıntılar telefonun bu yıl tanıtılacağını söylese de, bazı öncemli kaynaklar 2025 yılını beklememiz gerekebileceğine vurgu yapıyor.

En azından, bir ay kadar sonra Samsung'un yeni katlanabilir telefonlarını tanıtacağını biliyoruz. Bu yüzden şimdiden medya/tanıtım materyallerinin hazırlanması şaşılacak bir olay değil. Şaşılacak olansa, sızdırılan görüntülerde Galaxy S24 FE'nin de bulunması..

Görüntülere bakılırsa, yeni Samsung Galaxy S24 FE daha ince metal çerçevesi ve düz ekranı ile aslında biraz Apple iPhone 5'i de andırmıyor değil. 10 sene önce olsaydı, "telefonun köşesindeki kıvrım bizim telefonlarımızdaki kıvrıma benziyor" diye Samsung'a patent davası açması mümkün görünen Apple şu anda ortalığı yıkmış olabilirdi. Samsung'un da mahkemede aldığı yüzlerce milyon dolarlık cezaları kamyonet kasalarına doldurulmuş madeni paralarla ödemeye kalktığı o büyük kavgalardan sonra nedense iki şirkete de bir umursamazlık geldi. Neyse...

Muhtemelen reklam posterleri için render edildiği anlaşılan görsellerde, S24 FE'nin öne bakan kamera için merkezi olarak hizalanmış deliğe sahip 6,5 inçlik düz bir ekranla geleceği anlaşılıyor. Görsellerde ince metalik çerçevelerin de ekranları sardığı görülüyor.

Arka tarafta düz bir cam panel, sol üst köşede 50MP ana, 12MP ultra geniş ve 10MP 3X telefoto lensten oluşan dikey üçlü kamera modülü bulunuyor.

162 x 77,3 x 8 mm ölçülerindeki bu cihazın boyutu Galaxy S23 FE ile neredeyse aynı. Cihazın, satılacağı pazara bağlı olarak Exynos 2400 veya Snapdragon 8 Gen 3 SoC'lu varyantlarla gelmesi ve 256 GB dahili depolama ile 12 GB RAM sunması bekleniyor. Ayrıca işlemcinin de 10 çekirdekleri olacağı düşünülüyor.

Samsung büyük ihtimalle S24 serisindeki 25W hızlı şarj ve IP67 suya dayanıklılık özelliklerini kullanacak. Bağlantı seçeneklerinin 5G, WiFi 6E, Bluetooth 5.3, NFC ve USB-C'yi içerdiği söyleniyor. Parmak izi taraması ise ekran içi sensör aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Kısacası telefon için her şey hazır gibi görünüyor. Tek sorun, ne zaman tanıtılacağının yılan hikayesine dönüşmüş olması...