Samsung Galaxy S23 FE hakkında heyecanlandıran iddia: İşlemcisi belli oldu mu?

Samsung, Galaxy S23 FE'de daha önce S22 FE için yaptığı hatayı tekrarlamayacak. Yeni bir iddia, telefonun performansı hakkında önemli ipuçları veriyor.

Galaxy S23 FE hakkında heyecanlandıran iddia

Galaxy S21 FE, Galaxy S20 FE'ye kıyasla başarılı olamadı. Bunun sebebi öncelikle yüksek fiyat etiketi karşılığında yeterli performansı sunamaması olurken, Samsung da bundan dersini almış gibi görünüyor.

Bilindiği gibi Güney Koreli dev, Galaxy S22 FE'yi piyasaya sürmedi. Ancak, Galaxy S23 FE'nin piyasaya çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Connor'a (@OreXda) göre Galaxy S23 FE, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci ile donatılmış olarak gelebilir. Bu yonga seti Mayıs 2022'de piyasaya sürüldü ve bazı ülkelerde Galaxy S22 serisinde kullanılan sorunlu Snapdragon 8 Gen 1'e kıyasla çok daha iyi termal performans ve pil yönetimi ile birlikte geliyor.

Galaxy S23 FE, Snapdragon 8+ Gen 1 kullanabilir

Snapdragon 8+ Gen 1, TSMC'nin 4nm süreci kullanılarak üretiliyor. Bu, son derece başarılı Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini üretmek için kullanılan teknolojinin aynısı. Exynos’tan TSMC'ye geçiş, Qualcomm'un silikonuna hem performans hem de güç verimliliği açısından daha iyi yükseltmeler getirmesine yardımcı oldu.

Snapdragon 8+ Gen 1’in oyun testlerinde Apple'ın A15 Bionic'ini geride bırakması önemli bir nokta. Dahası, insanlar Snapdragon 8+ Gen 1'in Snapdragon 8 Gen 1'e göre iyileştirmelerinin farkında olduğu için bu Samsung’a olumlu bir satış sonucu da getirebilir.

Samsung'un Galaxy S23 FE'de Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi yerine Snapdragon 8+ Gen 1’i kullanması, telefonun fiyatını rekabetçi tutmasına da yardımcı olacaktır. Bu da S23 FE’nin Galaxy S23 serisine güzel bir alternatif durumuna getirebilir.