Samsung Galaxy Ring'in nasıl çalışacağı ortaya çıktı

Samsung'un akıllı yüzüğü Galaxy Ring'in nasıl çalışacağını gösteren görüntüler medyaya sızdı ve büyük ilgi topladı. Peki Samsung Galaxy Ring nasıl çalışıyor?

Samsung Galaxy Ring'in nasıl çalışacağı ortaya çıktı

Samsung Galaxy Ring'in 10 Temmuz'daki basın tanıtımını beklerken akıllı yüzüğün çeşitli sağlık izleme özelliklerini gösteren bazı ekran görüntüleri de internete sızdı.

Aslında birkaç isimsiz üreticinin yapmaya çalıştığı ama tam olarak da başaramadığı "akıllı yüzük" konusunda Samsung farkını ortaya koyması beklenen Samsung Ring, parmak üzerinden kullanıcıların sağlık verilerini izleyecek ve anlık olarak bu verileri telefona aktaracak.

Aslında kan şekeri ölçmek gibi ihtiyaçlar için pek çok insan vücuda 24 saat takılabilen cihazlara ihtiyaç duyuyor ve bir hayli pahalı cihazlara da para ödemek zorunda kalıyor. Ancak Samsung Ring'in şimdilik kan şekeri ölçemediğini biliyoruz, zira bunun için vücuda küçük bir iğne batırmak gerekiyor ve Ring'de şimdilik böyle bir iğne olmadığı açık.

Medyaya sızan görüntülerde, Samsung Health uygulamasının Galaxy Ring aracılığıyla hem kalp atış hızını hem de stresi ölçtüğünü görüyoruz, yani bunlar giyilebilir cihazın izleyebileceği iki metrik. Ayrıca cihazın regl dönemlerini tahmin etmek ve cilt sıcaklığı ölçümleri yapmak için kullanılabileceğinden de bahsediliyor.

Odada horlayan kim?

Ayrıca ten üzerinden oksijen seviyesini de ölçmek çok kolay bir işlem ve Ring üzerinde bunun da olacağını düşünüyoruz. Ekran görüntülerinden anladığımız kadarıyla yüzük, telefonla kurduğu bağlantıyla kullanıcının horlamasını da analiz edebiliyor.

Tek başına telefon, evli bir çiftten hangisinin horladığını anlayamazken, parmaktaki yüzüğün horlama anındaki titreşimlerle odada kimin horladığını anlaması mümkün. Bu sayede uyku kalitesini ölçmek, uyku apnesi gibi sorunları teşhis etmek de mümkün olabilecek.