Samsung Galaxy Ring'in boyutları ve pil kapasiteleri farklı olacak

Parmaklarınız büyük ve kalınsa, Samsung'un akıllı yüzüğü konusunda daha şanslı olabilirsiniz.

Samsung Galaxy Ring'in boyutları ve pil kapasiteleri farklı olacak

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un, giyilebilir teknolojileri yüzük seviyesine indirmek konusunda kararlı ve heyecanla tasarladığı akıllı yüzüğü Galaxy Ring hakkında yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Samsung'un, akıllı yüzüğü için kullanım ve satış izni alabilmek için ADB FCC'ye (Federal İletişim Komisyonu) yaptığı başvuru ortaya çıktı ve bu başvurudaki listeye göre daha önce bildirildiği gibi 8 değil, 9 farklı modelin lansman sırasında satışa sunulacağı anlaşılıyor.

Cihazın varyasyonları SM-Q500'den SM-Q509'a kadar olan modellerden oluşuyor, ancak listeye göre Samsung SM-Q504 ismini atlıyor.

Yüzüğün boyutları ise ABD'de, parmak kalınlığına göre 5'ten 13'e kadar değişiyor.. SM-Q505, 5 birim boyutuyla Galaxy Ring ailesinin en küçüğü gibi görünürken ve SM-Q502, 12 birim parmak boyutuyla lansmandaki en büyük model olacak.

SM-Q503 iptal mi oldu?

Yine de SM-Q503 için henüz bir boyut belirtilmemiş. Samsung muhtemelen bu yüzük için hala karar vermeye çalışıyor. Dünyadaki obezite sorunu da malum olduğundan, Samsung'un bu modeli 13 parmak boyutuna göre üretme ihtimali var. Ya da Samsung bu hedef kitleyi planlarından çıkarabilir, çünkü bir noktada SM-Q503'ün görselleri FCC listesinde yer alıyordu ancak daha sonra web sitesinden kaldırıldı.

FCC listesindeki en ilginç bilgi, pil boyutunun giyilebilir cihazın yüzük boyutuna orantılı olması.

SM-Q505'ten SM-Q507'ye kadar olan modeller 17 mAh ile en küçük pile sahip olurken, SM-Q508, Q509, Q500 ve Q501 ise 18,5 mAh ile orta sınıf pile sahip olacak. Son olarak SM-Q502 ve SM-Q503'ün 22 mAh ile en büyüğü olduğu söyleniyor. Bu da yüzüğün çevresi büyüdükçe içindeki pil miktarının da büyümesiyle bağlantılı ve mantıklı bir sonuç.

Lojistik nasıl olacak?

Ancak Samsung bu ürünü satarken nasıl bir lojistik planlaması yapacak merak ediyoruz. Zira her yüzük her parmağa uymayacağı için mağazalardaki fiziki satışlarda, her parmak boyutunda çok sayıda depolama gerekecek.

Kuyumcular yüzük satarken, yüzüğü kesip biçip müşterinin parmak boyutuna uygun hale getirebiliyorken, Samsung farklı yüzük boyutu taleplerine cevap verebilmek için mağazalara depolayacağı yüzüklerden bir sene içinde satamadıklarını artık eskimiş modeller olarak satmak zorunda olacak zira biliyorsunuz teknoloji piyasasında her sene ürünlerin yeni versiyonları piyasaya çıkıyor. Dolayısıyla, çıktığı sene parmak boyutu nedeniyle satılmayan ürünleri Samsung'un sonraki senelerde dijital kanallardan ve oldukça yüksek indirimler yaparak satacağını düşünüyoruz.

Bu bilgi, teknoloji alışverişi yaparken fiyat/performans ürünleri arayan okurlarımızın kulağının bir köşesinde kalsın.