Samsung'dan üstün özellikli güvenlik kamerası

Samsung Electronics, güvenlik kameralarına mucize gibi bir model daha ekledi...

Samsung ile güvenlik...

Samsung Electronics dünyada ilk kez 600 TV satır renkli çözünürlüğe sahip kamerayı ürün gamını tanıttı. Yaklaşık 2 yıllık çalışma sonucunda Samsung Electronics tarafından geliştirilen yeni A1 (all in one) chipset güvenlik kameraları kullanıcılara daha yüksek görüntü kalitesine ulaşımı sağlamaktadır. Samsung Electronics A1 kamera ürün portföyü renkli, day&night sabit kameralar, sabit dome kameralar ve vandal proof kameralardan oluşmaktadır.

Samsung A1 kamera portföyünün en büyük yeniliği dünyada ilk kez 600 TV satır çözünürlüğe sahip kamera olmasıdır. A1 Kameralar aynı zamanda VPS, XDR, motion adaptive DNR, poligonal görüntü maskeleme, akıllı video içerik analizi ve dijital görüntü sabitleme özelliklerine de sahiptir.

Genellikle düşük ışık koşullarında kamera görüntülerinde oluşan gürültü kullanıcıların objeleri net olarak seçmesine engel olur. Motion Adaptive DNR düşük ışık koşullarda görüntüde oluşan bozulmaları elimine ederek daha net görüntüler alınmasını sağlayan teknolojidir ve tüm A1 kameralar bu özelliğe sahiptir.

Hareketli objelerin kamera tarafından görüntülenmesi sırasında hızın yarattığı gecikmeden dolayı cisimlerin kenarlarında görüntüde bozulmalar izlenir, bunun düzeltilmesi bazı uygulamalarda özellikle önemlidir. Samsung A1 kameralar VPS (Virtual Progressive Scan) özelliği ile bu gecikmeyi önleyerek hareketli objelerin kenarlarının da net olarak görüntülenmesini sağlar.

Yüksek kontrast veya farklı ışık kaynaklarının olduğu ortamlarda kameralar genellikle parlak alanları görüntülerken çerçevedeki karanlık alanları net olarak görüntüleyemezler. Samsung A1 kameralar XDR (Extended Dynamic Range) özelliği ile farklı ışık kaynaklarının bulunduğu durumlarda iki kaynaktaki objeleri de net olarak seçecektir.

Görüntü maskeleme özelliği kameranın görüntü aldığı alanda operatörlerin izlemesinin istenmediği durumlarda çerçevedeki belirli alanlarının kapatılması ile sağlanmaktadır. Maskelenmiş alandan kamera zoom yapsa yada hareket etse de operatör görüntü alamaz. Ekranda görüntünün bir kısmının dikdörtgen şeklinde kapatılması bazı alanlarda koruma sağlarken diğer alanlarda da istenmeyen görüntü kayıpları yaratabilir. Bu da uygulamanın etkinliği ve kullanımını azaltmaktadır. Samsung A1 kameralar poligonel görüntü maskeleme özelliği ile dikdörtgen şekli dışındaki alanların da maskelenebilmesini ve bu sayede sadece istenilen alanların kapatılmasına olanak sağlar.

Yüksek görüntü kalitesi

Yüksek görüntü kalitesi

Akıllı Video İçerik Analizi güvenlik sistemlerinde son yıllarda en popüler konulardan biridir. Farklı tanım ve açıklamaları olsa da temelde kamera görüntülediği alandaki değişikleri algılayarak bir yazılım ile bunu analiz etmesi akıllı video içerik analizlerinin temel konularından biridir. Kameranın görüntüleme alanındaki değişikleri algılayabilmesi A1 kameraların en ilginç özelliklerinden biridir. A1 kameralar öncelikle görüntülediği alanı ezberler, ardından görüntülediği alana eklenen yada çıkarılan cisimleri görüntü üzerinde işaretleyerek operatörlere alarm olarak belirtir.

Bu durum özellikle hareketin az olduğu müze gibi alanlarda operatörlerin hata oranını azaltarak sistemin daha etkin kullanımını sağlayacaktır.

A1 kameralar aynı zamanda görüntüleme alanında normalden farklı hareket eden objeleri de algılayarak operatöre alarm olarak iletebilir. Bu özellik de otoyollar ve park alanlarda operatörlere yarar sağlayacaktır.

Genellikle yüksek direk ve binalarda kullanılan kameralarda titreşim ve rüzgarın etkisi ile kamera görüntülerinde sarsılma ve dolayısıyla görüntünün tamamen bozulması yaşanmaktadır.. Samsung A1 kameralar dijital görüntü sabitleme (DIS) özelliği ile bu gibi uygulamalarda dış ortamdan gelen titreşimlerin görüntüyü bozmasını engelleyerek net görüntü alınmasını sağlar.

Samsung Electronics yakın bir gelecekte tüm kamera ürün portföyünü A1 (all in one) sisteme taşımayı planlamaktadır. Samsung Electronics güvenlik kameraları 2005 yılından beri Koyuncu Elektronik tarafından Türkiye pazarında yaygın olarak tanıtılmakta ve sunulmaktadır.

Basın bülteninden derlenmiştir.