Samsung "çift katlanabilir" ve rulo olabilen ekranlar geliştiriyor

Huawei çift katlanan telefonunu kısa süre sonra duyuracak ama Samsung onun altında kalmayacak gibi görünüyor. Şirket çift katlanan ve daha çok sayıda katlanabilen, hatta rulo olabilen ekranlar üzerinde çalıştığını duyurdu.

Samsung "çift katlanabilir" ve rulo olabilen ekranlar geliştiriyor

Samsung'un piyasada Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 olmak üzere iki yeni katlanabilir telefonu var. Ancak Samsung yöneticisi Chung Yi'ye göre yolda daha da fazla form faktörü var gibi görünüyor.

iMid 2024 konferansında konuşan Yi, “çift katlanabilir, çoklu katlanabilir ve yuvarlanabilir gibi çeşitli form faktörlü ürünlerin” şu anda Samsung laboratuvarlarında geliştirilmekte olduğunu söyledi. Bu cihazların piyasaya sürülmesine ilişkin herhangi bir takvim verilmemiş olsa da, Samsung'un katlanabilir telefon formuna öncülük ettiği düşünüldüğünde, piyasada örneği olmayan tasarımlarla ortaya çıkması hiç sürpriz olmaz.

Bu arada Samsung, rulo olabilen ekranlar üzerinde çalıştığını da duyurdu. Aslında bu ekranlar teknoloji dünyası için yeni değil.

Dolmakalem telefonlar mı geliyor?

2005'lerde, Philips ve e-ink şirketlerinin, kapandığında bir dolmakalem formunda olan ama açıldığında geniş bir ekrana dönüşen, rulo olabilen ekranlar üzerinde çalıştığını biliyoruz. Ancak 2005'in şartlarında bu ekranları pratik ürünlere dönüştürmek mümkün olmamıştı. Ekranlar, sadece 2 renk gösterebilen e-ink teknolojisini kullanıyordu.

Samsung şimdi bu "yuvarlanabilir, rulo olabilen" ekranları başarıyla hayata geçirebilirse, gerçekten dolmakalem boyutlarında cep telefonlarıyla karşılaşmamız an meselesi olabilir.