Samsung, bu dört Galaxy cihazını artık güncellemeyecek

Eğer bu 4 Galaxy cihazından birine sahipseniz, Samsung'dan gelen kötü haber sizi üzecek: İşte artık güncelleme alamayacak olan Galaxy cihazlar...

Samsung, bu dört Galaxy cihazını artık güncellemeyecek

Samsung’un yazılım güncelleme programı dışında kalan dört Galaxy cihazı, artık güncelleme alamayacak.

Bu cihazlar, hepsi de 2020’de piyasaya sürülen Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Tab S7, Galaxy Tab S7+ ve Galaxy M31s bulunuyor. Cihazların güncelleme programından çıkarılmaları, bundan sonra yazılım güncellemelerini veya en son güvenlik yamalarını almayacakları anlamına geliyor. Ancak cihaz güvenliği için önemli olan durumlarda bazı kritik güncelleme veya yamalar sunulabilir.

Eğer 2020 yılında piyasa çıkan bu cihazları kullanıyorsanız, artık yeni özellikler veya güvenlik yamaları içeren güncellemeleri alamayacaksınız. Bu güncellemeleri almamanız cihazınızı güvenlik açısından zayıf bırakabilir, ancak cihazınız (bir saldırıya uğramadığı veya bir sorun olmadığı takdirde) normal bir şekilde çalışmaya devam edecektir.

Diğer birçok teknoloji şirketi gibi Samsung da cihazlarına belirli bir süre boyunca yazılım güncellemeleri sunuyor. Bu yılın başlarında şirket, Galaxy akıllı telefonları için yedi yıllık büyük işletim sistemi yükseltmeleri sunacağını duyurdu. Bu yükseltmeler, hem Android işletim sistemi güncellemelerini hem de güvenlik güncellemelerini içeriyor. Ancak bahsi geçen cihazlar tüm Galaxy serisini içermiyor ve sadece 2024 ve sonrasında piyasaya sürülen cihazlardan oluşuyor. Ayrıca Samsung, AI TV’lerindeki Tizen işletim sistemi için de benzer bir yedi yıllık işletim sistemi güncelleme planı sundu.

Güncelleme döngüsünde değişiklik gören bir diğer cihaz da, aylık güncelleme planından üç aylık güncelleme planına çekilen Galaxy Note 20...