Samsung, akıllı yüzüklerin en büyük problemini çözüyor

Samsung'un akıllı yüzüğü Ring piyasada çok ilgi görmedi ve onu merak edip kullananların da bazı sıkıntıları var. Ama artık şirket, bir sonraki modelde en büyük sıkıntıyı çözecek yeni bir patente sahip.

Samsung, akıllı yüzüklerin en büyük problemini çözüyor

Samsung, Galaxy Ring'in sonraki versiyonunu piyasaya sürdüğünde bu cihazla ilgili büyük bir sorunu çözebilmek için önemli bir patent başvurusu yaptı.

Yakın zamanda ortaya çıkan patent, kullanıcının parmağına daha iyi uyması için büyüyebilen veya küçülebilen bir yüzük gösteriyor. Şu anda piyasada olan ilk modeller sabit boyutla üretiliyor ve kullanıcılar parmağına uygun boyuta sahip yüzüğü arayıp bulmak zorunda kalabiliyor.

Üstelik insanların parmakları zamanla zayıflar veya kalınlaşabilir. Geleneksel bir yüzük kuyumcu tarafından kolayca yeniden boyutlandırılabilir, ancak akıllı yüzükler için aynı şey geçerli değil. Ayrıca yüzük boyutları değişmediği için, onu ikinci elde satmak isteyenler de kolayca müşteri bulamıyorlar.

Herkesin parmağına uyacak tek bir yüzük

İşte tam bu noktada Güney Kore patent veri tabanından yakın zamanda yayınlanan bir Samsung patenti devreye giriyor. Samsung'un patenti bu sorunu ayarlanabilir bir iç bantla çözecek. Dış bant aynı çapta kalırken, iç halka daha gevşek veya sıkı bir uyum yaratmak için genişleyebilecek veya daralabilecek.

Eğer Samsung bu tasarımı başarıyla hayata geçirebilirse, herkes için sadece tek bir boyut yüzük üretmek mümkün olacak. Elbette bu maliyetleri de düşüreceği için akıllı yüzüklerin fiyatları da düşebilir.