Samsung Galaxy S24'te elektrikli otomobillerde kullanılan pilleri görebiliriz

Samsung, akıllı telefonlardaki pil teknolojisini değiştirebilir: Galaxy S24'te, elektrikli otomobillerde kullanılan pil teknolojini görmeye hazırlanın...

Samsung, Galaxy S24'te "araba pili" kullanabilir

Akıllı telefon teknolojisi hızla gelişmeye devam etse de, telefonların kullandıkları pillerin gelişimi kaplumbağa hızında yaşanıyor. Ve sonuç olarak pil ömründe büyük ilerlemeler göremiyoruz. Ancak Samsung Galaxy S24 ile şimdiye kadarki en önemli adımı görebiliriz.

Güney Koreli TheElec haber sitesi, Samsung SDI’nin (Samsung'un pil üreten bölümü) akıllı telefonlar ve tabletler için elektrikli araçlarda kullanılan pillere benzer piller geliştirmek üzere adı açıklanmayan iki Çinli şirketle çalıştığını iddia ediyor. Samsung SDI’nin elektrikli otomobiller için halihazırda ürettiği bu pil türü, yığılmış bir tasarım kullanıyor, bu da bileşenlerin sarılmak yerine üst üste istiflendiği anlamına geliyor. Yığılmış piller, bileşenleri daha sıkı bir şekilde bir araya getirerek enerji yoğunluğunun artmasını sağlıyor.

Bunun sonucu olarak, aynı alana yaklaşık %10 daha fazla kapasite sığdırmak mümkün. Bu sayede, örneğin Samsung teorik olarak 5.500 mAh’lık bir pili şu anda 5.000 mAh’lık bir pilin kapladığı alana sığdırabilir ve bu da oldukça kayda değer bir fark.

Elbette şirket bunun yerine kapasiteleri aynı tutmayı ve pillerinin boyutunu küçültmeyi tercih ederek telefonların daha küçük olmasını veya diğer bileşenler için daha fazla alan ayrılmasına imkan tanımayı seçebilir. Yani tüm bunlar, son üründe karşımıza böyle bir yeniliğin çıkacağını garantilemiyor.

Bu pilleri telefonlarda ilk ne zaman görebileceğimiz net değil, ancak halihazırda ne kadar geliştirildiğine bağlı olarak Samsung Galaxy S24 veya Samsung Galaxy S25 serisi telefonlar öne çıkan adaylar olacaktır.

SamMobile, bu pil teknolojisinin Samsung Galaxy S24 Ultra’da kullanılacağının iddia edildiğini söylüyor, ancak atıfta bulunduğu aynı haberde bundan bahsedilmiyor. Bu nedenle bu bilgiye nereden ulaştıkları belli değil.