Samsung, kötü geçmesi beklenen 2023 yılı için acil durum planı hazırlığında

Samsung dünya genelinde azalan tüketici talebinden endişe duyuyor ve bunun için acil durum planı hazırlamaya başlamış olabilir.

Samsung'dan 2023 için korkutan toplantı

Güney Kore yayınlarından Pulse'un haberine göre Samsung Electronics İcra Kurulu Başkanı Lee Jae-Yong, yeni yılın ilk iş gününde şirketin tüm departmanlarının liderleriyle bir toplantı yaptı ve onlardan küresel ekonomide artan belirsizliklerle başa çıkmak için bir acil durum planı hazırlamalarını istedi.

Samsung Electronics, Samsung C&T Corp ve Samsung Life Insurance başkanlarının katıldığı toplantı 2 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşti. Şirketin üst düzey yetkililerinin, yüksek faiz oranları ve enflasyondan muzdarip bir pazarda dünya çapında yumuşayan tüketici talebini yönetmek için çeşitli önlemleri tartıştığı bildirildi.

Samsung patronu her yeni yılda çalışanları cesaretlendirmek ve morallerini yükseltmek ya da yeni projelerin açılışını yapmak üzere şirketin iş yerlerini ziyaret ediyor. Ancak bu yeni yılda Lee'nin zamanını tüm departmanların yöneticileriyle azalan tüketici talebiyle ilgili toplantılar yaparak geçirmesi, Samsung'un küresel sorunu ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor.

Samsung bu yıl tüm işletmelerden düşük gelir bekliyor

Ancak Samsung'un küresel ekonomideki gerilemeye ilişkin endişeleri, şirketin bu yıl sadece yarı iletken işinden elde ettiği gelir ve faaliyet karında değil, aynı zamanda azalan tüketici talebi nedeniyle akıllı telefon işinden elde ettiği gelirde de önemli bir düşüş göreceğini gösteren son tahminler göz önüne alındığında tamamen haklı.

2023 yılı Samsung için şimdiden kötü bir yıl gibi görünse de, analistler çip pazarının önümüzdeki yıl toparlanacağını tahmin ediyor, bu da 2024'ün Güney Koreli teknoloji devi için çok daha iyi olabileceği anlamına geliyor. Neyse ki, 2022'de Samsung için işler iyiydi ve şirket bunun faydalarını çalışanlarına dolgun maaş çekleriyle aktarıyor.