Şaka değil gerçek: 2 metre boyunda iPhone yaptılar

4 inç iPhone yetmedi, 4.5 inç ekranı ürettiler. O da yetmedi, 5 inç'e sıra geldi. O da yetmedi 5.5 inç derken, 6 inçleri gördük. Peki günün birinde 2 metre boyunda bir iPhone göreceğiniz hiç aklınıza gelir miydi?

Şaka değil gerçek: 2 metre boyunda iPhone yaptılar

Hatırlarsanız, 2005 öncesinde cep telefonlarını küçültme furyası vardı. Öyle ki, dünya elinde büyük bir telefonu olan insanlarla alay edildiği, "tuğla mı taşıyorsun," diye küçümsendiği yıllara şahit oldu.

Ancak iPhone'un ortaya çıkmasıyla beraber bu "küçük telefon" takıntısı sona erdi ve insanoğlu medeniyeti giderek daha büyük telefonlar istemeye başladı. Her geçe yıl büyüyen akıllı telefonlara son noktayı ise bir YouTuber koymuş olabilir.

DIY Perks isimli YouTube kanalı, tam anlamıyla çalışan büyük boyutlu bir iPhone yapmak için yola çıktı ve 1.8 metre boyunda, yani insan boyunda bir iPhone yapmayı başardı.

Aslında bunda pek şaşıracak bir durum yok. YouTuber yeni bi telefon üretmiş değil. YouTube kanalına dikkat çekmek isteyen ve evde oluşturduğu projeleri hayata geçiren YouTuber, sıradan bir iPhone'un ekranını yansıttığı, büyük dokunmatik ekrana sahip, 1.8 metre boyutunda dev bir monitör inşa edip buna iPhone şekli vermiş ve elbette opsiyonel olarak bir iki küçük devre kartıyla, ses açma kapama düğmelerini, hoparlörleri ve kasanın üzerindeki kamerayı da işlevselleştirmiş. Zaten bu acayip fikirlerle şov yapmayı sevdiği için de 5 milyona yakın takipçi kazanmış.

Ancak insanların giderek daha büyük telefonlara ihtiyaç duymasının ilginç bir parodisi olarak bu 2 metrelik iPhone komedi dünyasında yerini almış gibi görünüyor. Neyse ki, gerçek telefon üreticileri ekranları büyütmek için daha büyük paneller kullanmak yerine katlanabilir ekranlar tercih ediyorlar da 7 inç ve üzerindeki "mini tablet" kıvamındaki telefonları hala ceplerimize sokabiliyoruz.