Sahte patentler Google'ın canını yaktı!

Google'ın Apple ve Microsoft hakkındaki şok sözleri, bakalım büyük bir kavganın başlangıcı mı olacak

"İki dev aynı yatakta olursa"

Google'ın hukuk bölümü müdürü David Drummond, Apple, Oracle, Microsoft ve başka birtakım şirketlerin, Android işletim sistemine karşı sahte patentler yoluyla"düşmanca, organize bir kampanya" yürüttüklerini iddia etti.

Drummond, Çarşamba günü blog'unda ortalığı kızıştıracak şu açıklamalarda bulundu: "Teknoloji sektöründe 20 yıldan fazla süredir çalışıyorum. Microsoft ve Apple her zaman birbirinin boğazını sıkmıştır, ancak ikisi beraber yatağa girdiğinde nelerin döndüğünü merak ediyorsunuz." "Android'in başarısı, Microsoft, Oracle, Apple ve diğer şirketlerin sahte patentler yoluyla organize bir kampanya yürütmelerine yol açtı."

Drummond; Apple, Microsoft ve Orace'ın Novell'den yüzlerce patent alan konsorsiyumun bir parçası olduğunu, Microsoft ve Apple'ın Nortel'in patent portföyünü kazanmak için bir başka konsorsiyuma da katıldığını söylererek iddialarını destekledi.

Apple, Microsoft ve Oracle'ın Novell patentlerini Android'e saldırmak için kullanıp kullanmayacağına dair bir işaret şu an bulunmuyor. Oracle'ın Google'a Java'nın Android'de kullanılmasıyla ilgili bir dava açtığı bilinyor. Drummond, Microsoft'un Samsung'dan her Android cebi için 15 dolar patent lisans ücreti istemesini de dile getirdi.

Okuyucu Yorumları