Sahte mi, gerçek mi? MacBook Pro M4 kutusu sızdı!

Yeni ama oldukça şüpheli görünen bir sızıntı, Apple'ın M4 işlemcili MacBook Pro'ları hakkında bazı ipuçları veriyor.

Sahte mi, gerçek mi? MacBook Pro M4 kutusu sızdı!

Apple’ın önümüzdeki ay M4 çipli yeni MacBook Pro’yu tanıtması bekleniyor. Cihazların yakın zamanda piyasaya sürüleceğini destekleyen bir şekilde yeni bir sızıntı, yeni nesil dizüstü bilgisayar için olduğu iddia edilen bir perakende satış kutusu fotoğrafını gösteriyor. Ancak, X üzerindeki düzenli sızıntı kaynaklarından biri olan ShrimpApplePro tarafından paylaşılan fotoğraf, her zamankinden daha fazla uyarıyı içeriyor.

Paylaşımda da belirtildiği üzere, bu fotoğraf direkt olarak ShrimpApplePro tarafından çekilmiş değil ve başka biri tarafından ona gönderilen bir görüntüyü içeriyor. Bu yüzden sızıntı kaynağının kendisi bile bunun gerçek olup olmadığını söyleyemeyeceğini vurguluyor ve bir miktar şüpheyle yaklaşmanın faydalı olacağını belirtiyor.

Ne yazık ki, fotoğrafın kaynağının ötesinde bazı sorunlar ve tartışılabilecek bazı noktalar da bulunuyor. Öncelikle, paylaşımı yapanın bile bu fotoğrafa şüpheyle yaklaşmayı tavsiye ettiğini ve sahte olmadığını garantileyemeyeceğini belirttiğini unutmamak gerekiyor. Fotoğrafın bulanıklığının yanı sıra, ışık parlaması ve yansımalar gibi diğer etkiler de küçük puntolu yazının okunmasını zorlaştırıyor. Yazıların okunamıyor olması da başlı başına şüpheli bir durum yaratıyor.

Fotoğrafı çeken kişinin bu görüntüyü yakalamak için çok fazla vakti olmayabilir ve kimse tarafından görülmeden hızlı bir fotoğraf çekmiş olabilir. Böyle bir durum, fotoğrafın bulanıklığını, kalite sorununu ve asıl kaynağın neden daha iyi bir fotoğraf çekmediğini açıklayabilir.

Bir diğer dikkat çekici nokta da, X paylaşımındaki yorumlarda da bahsedildiği gibi, kutunun tanıtım yazısında yeni “Apple Hesabı” adının yerine hala “Apple Kimliği”nden bahsediliyor olması. Ancak ShrimpApplePro’nun da belirttiği üzere iPhone 16 teknik özelliklerinde hala Apple Kimliğinden bahsedildiğinden dolayı, bu da kesin bir karar vermek için yeterli değil.

Şu anda MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarının kutularında bulunmamasına rağmen, bu kutunun üzerinde bir QR kodu olması da bir başka şüpheli noktayı oluşturuyor. Ancak Apple’ın QR kodu kullanımını gelecekteki dizüstü bilgisayarlarına da aktarmaması için bir sebep bulunmuyor.

Bunlar ve bulanıklık kaynaklı birkaç başka detay sebebiyle, görüntü ilk bakışta biraz ikna edici görünse de gerçekten şüpheli olan bazı noktalara sahip. Ve bunlar sızıntıya ciddi bir şüpheyle yaklaşmakta fayda olduğunu gösteriyor.