Sahibinden.com'da erişim normale döndü, son açıklama...

Sahibinden.com'a gece yarısından itibaren uzun bir süre erişim sağlanamamıştı. Platform, teknik sorunun çözüldüğünü, erişimin normale döndüğünü duyurdu.

Sahibinden.com'da erişim normale döndü, son açıklama...

Güncelleme: Sahibinden.com'dan yapılan açıklamada "Alan adı hizmetini sağlayan firma gerekli teknik çalışmaları tamamlamış ve platformumuza erişim normale dönmüştür" denildi.

NE OLMUŞTU?

3 Ocak 2023 gece yarısından itibaren sahibinden.com sitesine erişim sorunu yaşanıyor. Gece yarısından bu yana devam eden erişim problemi, mobil uygulama dahil olmak üzere siteye erişimi engelliyor. Kullanıcılar, www.sahibinden.com'a girmeye çalıştıklarında "Bu siteye ulaşılamıyor. Ana makinenin sunucu IP adresi bulunamadı." uyarısıyla karşılaşıyorlar. Mobil uygulama kullanıcıları ise "Sunucu erişim sorunu" bildirimi alıyorlar. Ancak, ne oldu da Sahibinden.com'a erişilemiyor?

Sahibinden.com'dan ilk açıklama

Instagram hesabından yapılan açıklamaya göre, siteye erişim sağlanamamasının sebebi alan adı hizmeti sağlayan firma ile teknik bir sorun yaşanması. Bu da sitenin kapanmasına ve uygulamada sunucu sorunları yaşanmasına yol açtı.

İşte, Sahibinden.com yetkililerinin erişim sorunu hakkındaki ilk açıklaması: "Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Sosyal medyadaki iddia yalanlandı

Öte yandan sosyal medyada domain ödemesi unutulduğu ve sahibinden.com domain ismini 2025 yılına kadar başka biri satın aldığı iddiası yer aldı. Ancak bu iddia sahibiden.com tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: Medyada yer alan sahibinden.com alan adının başka bir kişi/firma tarafından satın alınmış olması, alan adının yenilenmemesi haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Alan adı hizmeti aldığımız firma sorunun en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır.