Sadece birkaç haftaları kaldı: İki Windows 11 sürümü yolun sonuna geldi

Microsoft, iki eski Windows 11 sürümünün ömürlerinin sona yaklaştığını hatırlatan yeni bir hatırlatma yayınladı. İşte sadece birkaç hafta sonra yolun sonuna gelecek olan Windows 11 sürümleri.

Sadece birkaç haftaları kaldı: İki Windows 11 sürümü yolun sonuna geldi

Sonbaharın yaklaşması, aynı zamanda birkaç Windows 11 sürümü için desteğin yakında sonlanacağı anlamına geliyor. Microsoft, 21H2 ve 22H2 sürümlerinin 8 Ekim 2024’ten itibaren güvenlik güncellemeleri alamayacağına dair yeni bir hatırlatma yayınladı. Bu da, bahsi geçen eski sürümleri kullanmaya devam edenlerin artık daha yeni bir sürüme geçmeyi düşünmelerinde fayda olduğu anlamına geliyor.

Standart müşteriler için Windows 11 sürüm 21H2 desteği şimdiden sonlandırılmış durumda. Yalnızca Kurumsal, Eğitim ve IoT Kurumsal SKU’ları hala düzenli güncellemeler alıyor. Windows 11 sürüm 22H2 tarafında ise Home ve Pro SKU’ları için destek 8 Ekim’de sonlandırılacak.

Neyse ki çoğu standart kullanıcın 21H2 ve 22H2 versiyonlarının desteğinin sona ermesi konusunda endişelenmelerine gerek olmayacak. Büyük olasılıkla, çoğu kullanıcının sistemi zaten Windows 11 sürüm 23H2’ye güncellenmiştir. Bilgisayarınızın hangi Windows 11 sürümünü çalıştırdığını bilmiyorsanız Ayarlar > Sistem > Hakkında’ya giderek Windows Özellikleri > Sürüm kısmından öğrenebilirsiniz.

Windows 11’in 21H2 ve 22H2 sürümlerinin her ikisi de (Home ve Pro Sürümleri) iki yıllık aktif destek aldı. Kurumsal ve Eğitim SKU’ları genellikle fazladan bir yıl daha desteklenir. Desteği sonlandırılacak bir sonraki sürüm Windows 11 23H2 olacak. Sürüm, resmi belgelere göre 11 Kasım 2025’te kullanım ömrünün sonuna ulaşacak.