Saatler önceki röportajda Storybook Brawl oynuyor gözaltına alınacağını düşünmediğini söylüyordu

İflas eden kripto borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman Fried, önceki Bahamalar'da tutuklandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ise Sam Bankman-Fried'ı yatırımcıları dolandırmakla suçluyor. Insider, Fried'ın tutuklanmadan önceki son röportajını haberleştirdi.

Saatler önceki röportajda Storybook Brawl oynuyordu

Insider'ın haberine göre Sam Bankman Fried, tutuklanmadan bir gün önceki röportajda soruları yanıtlarken oyun oynuyordu ve ABD'ye dönerse tutuklanacağını düşünmediğini söylüyordu.

Bankman-Fried, Salı günü ABD'de Kongre önünde ifade vermesi planlandığı için ABD'ye girerse gözaltına alınıp alınmayacağıyla ilgili bir soruyu yanıtlıyordu. Bankman-Fried, Pazartesi günü Unusual Whales ile Twitter Spaces'ta yaptığı bir röportajda, "Öyle olacağıma inanmıyorum. Bu, üzerinde daha fazla düşünmem gereken bir şey" dedi.

Röportaj sırasında, arkadan klik sesleri gelince Bankman-Fried'e video oyunu oynayıp oynamadığı soruldu ve o da "Evet, oynuyorum" yanıtını verdi.

"Storybook Brawl" adlı oyunu oynadığını söyledi. Bankman-Fried, Kasım ayında New York Times'a oyunun zihnini boşalttığını söylemişti.

DOLANDIRICILIKLA SUÇLANIYOR

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu veya SEC, Bankman-Fried'in tutuklanmasının ardından Salı günü hakkında menkul kıymetler yasasının ihlaliyle ilgili suçlamalarda bulunulacağını duyurdu.

ABD Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi başkanı Temsilci Maxine Waters yaptığı açıklamada, Bankman-Fried'in tutuklanmasına "şaşırdığını" çünkü bunun planlandığı gibi ifade vermeyeceği anlamına geldiğini söyledi. Waters, "Amerikan halkı, bir milyondan fazla insana zarar veren ve pek çok kişinin zor kazanılmış hayat birikimlerini yok eden eylemleri doğrudan Bay Bankman-Fried'den duymayı hak ediyor" dedi.

Öte yandan SEC'ten yapılan açıklamada, Bankman-Fried'ın CEO'su ve kurucu ortağı olduğu kripto ticaret platformu FTX'te yatırımcıları dolandırmak için plan düzenlemekle suçlandığı aktarıldı.

Diğer menkul kıymetler kanunu ihlallerine ilişkin ve iddia edilen görevi kötüye kullanmayla ilgili olarak diğer kurum ve kişilere yönelik soruşturmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, Bankman-Fried'ın yatırımcılardan 1,8 milyar dolardan fazla para toplarken, FTX müşterilerinin fonlarını kripto ticaret şirketi Alameda Research'e yönlendirdiğini gizlediği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SEC Başkanı Gary Gensler, Bankman-Fried'ın FTX'te kripto ticareti yapmanın güvenli olduğunu söyleyerek müşterileri yanılttığını ifade etti.

Gensler, "Bankman-Fried tarafından işlendiği iddia edilen dolandırıcılık, kripto platformlarının yasalarımıza uymaları gerektiğine dair açık bir çağrıdır." değerlendirmesinde bulundu.

ÖNCEKİ GÜN TUTUKLANMIŞTI

FTX'in eski Üst Yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried, ABD'nin suç duyurusunun ardından önceki gün Bahamalar'da tutuklanmıştı.

Bahamalar Başsavcısı Ryan Pinder tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bankman-Fried'ın tutuklanmasının ABD'nin suç duyurusu ve muhtemel iade talebine dair resmi bildirimin ardından yapıldığı aktarılmıştı.

FTX, kasım ayında, ABD’de iflas sürecini başlatmış ve şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried istifa etmişti.