Rusya, LinkedIn'e Erişimi Engelledi!

"İş dünyasının Facebook'u" olarak da bilinen LinkedIn'e tüm bir ülkeden erişim yasağı geldi!

LinkedIn'i engelledi!

İş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan profesyonel sosyal paylaşım platformu LinkedIn, son günlerde Rusya'da zor bir süreçten geçiyor. Zira Rus telekom firması Roskomnadzor yapılan resmi bir duyuruya göre LinkedIn artık bu ülkede erişim dışında kalacak.

Rus telekom firmasının bu açıklaması aslında tam olarak da bir sürpriz sayılmaz. Zira geçtiğimiz hafta ortalıkta dolaşan söylentiler LinkedIn'in Rusya'daki kullanıcıların kişisel verilerini toplama biçiminin bu ülkenin yasalarıyla uyumlu olmadığına işaret ediyordu.

LinkedIn tarafından konuyla ilgili yapılan savunmada ise Rus yetkililerin yaptıkları incelemelerin platformun yanlış bir ofisine dair olduğu belirtiliyor. Firma, bu yanlışlık nedeniyle kendi gizlilik düzenlemeleri hakkında tatmin edici bir açıklama yapamadığını ifade ediyor.

Bununla birlikte LinkedIn'in Rusya'da pek de popüler bir platform olmadığını eklemek gerek. 143 milyon gibi geniş bir nüfusa sahip ülkede LinkedIn üyeliği olanların sayısı sadece altı milyonun biraz üzerinde. Diğer yandan, bu düşük kullanıcı oranı başka bir açıdan Rusya'yı LinkedIn'in bir büyüme atılımı gerçekleştirebileceği önemli bir pazar haline de getiriyor.

Okuyucu Yorumları