Rus Hacker'lar nükleerle korkuttu

Rus hacker'lar nükleer santrallerden birinin sitesini saldırıp halkı galeyana getirecek mesajlar görüntüledi.

Nükleer panik!

Nükleer panik. Rus hacker'lar yerel bir nükleer santralin web sitesine saldırı düzenleyip giriş yaptıktan sonra ana sayfayı santralde kaza olduğu haberini görüntüleyecek şekilde değiştirdiler.

Internet forum'larında dalga dalga yayılan kaza haberi yüzünden herkes Leningrad Nükleer Santralinin patladığı ve St Petersburg'un boşaltılmakta olduğunu düşünmeye başlarken site kapatıldı.

Rus yetkililer yaptıkları araştırma sonucunda saldırının örgütlü olarak gerçekleştirildiğini ve saldırganların arkasında nükleer karşıtı lobi olduğunu düşündüklerini iddia ettiler.

Yapılan açıklama "Bu planlı saldırı Rusya'nın Automatic Radiation Environment Control System (Otomatik Radyasyon Kontrol Sistemi: ASKRO) ile bağlantılı tüm sitelere yapıldı ve tüm siteler kapatıldı. Dedikodular yayılırken kimse sitelere ulaşamadığı için herkes olayı gerçek sandı" şeklinde.

Saldırı sonrasında kısa bir aradan itibaren ASKRO sistemi tekrar faaliyete geçti, web siteleri açıldı, ancak dedikodu ve paniğin yayılması engellenemedi.

Okuyucu Yorumları