Rockstar, GTA 6 konusunda neden bu kadar sessiz?

Eski bir GTA geliştiricisi, GTA 6 hakkındaki sızıntıların, aslında insanların düşündüğü kadar önemli olmadığını söylüyor. Peki o zaman bu sızıntılar neden bu kadar büyük fırtınalara yol açabiliyor?

Rockstar, GTA 6 konusunda neden bu kadar sessiz?

Grand Theft Auto 3 ve GTA San Andreas'ın geliştiricisi Obbe Vermeij, San In Play ile yakın zamanda yapılan bir röportajda, Eylül 2022'de ortaya çıkan ve o dönem fazlasıyla ses getiren Grand Theft Auto 6 sızıntılarının aslında önemsiz olduğunu iddia etti. Peki o zaman insanlar bu sızıntılara neden müthiş bir şeymiş gibi yaklaşıyor?

Vermeij, sızıntıların Rockstar'ın sessizliğinden kaynaklandığını düşünüyor: "Milyonlarca insan herhangi bir haber bekliyor ve Rockstar hiçbir güncelleme yapmıyor. Aslında hiçbir önemi olmayan sızıntıların bu kadar ilgi çekmesi de bu yüzden."

Ayrıca Vermeij, şirketlerin neden bu kadar sessiz kaldığını da anladığını şöyle açıklıyor: "Rockstar, EA veya Ubisoft gibi büyük bir şirket ne zaman bir şey söylese, inceleniyor ve çoğu zaman olumsuz tepkilere yol açıyor. Onların bakış açısına göre, sessiz kalmak en iyisi. Bunun böyle olduğunu görmek üzücü ama bu tamamen onların suçu değil.

Grand Theft Auto 6 hakkında neler biliyoruz?

Grand Theft Auto 6'nın Aralık 2023'te resmi olarak açıklanmasının ardından, iki baş karakterin, Lucia ve Jason'ın yer aldığı oyun hakkında uzun süredir devam eden söylentileri doğrulayan Take-Two Interactive, oyunun 2025 sonbaharında piyasaya sürüleceği konusunda oldukça iddialı. Oyun PlayStation 5, Xbox Series X ve Xbox Series S'de mevcut olacak, ancak potansiyel bir PC sürümü hakkında henüz bir bilgi yok. Tanıtım fragmanı, GTA 6'nın Vice City'ye geri dönen kurgusal Leonida eyaletinde geçeceğini gösteriyor ve Grand Theft Auto serisinin şimdiye kadarki en büyük, en sürükleyici evrimi olmayı vaat ediyor.