Robot süpürgeler, merdiven inip çıkmaya bir adım daha yaklaştı

Roborock'ın yeni temizlik robotu, sahip olduğu “AdaptLift Chasis” özelliği sayesinde merdiven inip çıkan robot süpürgelere biraz daha yaklaştığımızın sinyallerini veriyor.

Robot süpürgeler, merdiven inip çıkmaya bir adım daha yaklaştı

Roborock'un yeni Qrevo Curv temizlik robotu, kendini 40 mm'ye kadar yükselterek kapı eşiklerini, kabarık halıları ve diğer olası engelleri aşabilme yeteneğiyle bu teknoloji alanının ne kadar hızla geliştiğini bir kez daha gözler önüne serdi. SharkNinja’nın da kısa bir süre önce kendini kaldırma yeteneğine sahip yeni bir robot süpürge duyurduğu düşünülürse, diğer şirketlerin muhtemelen çok geride olmadığı tahmin edilebilir. Öyle ki, merdivenleri bile tırmanabilen temizlik robotları çok uzakta olmayabilir.

Qrevo Curv, şirket için oldukça önemli bir değişikliği işaret ediyor. Temizlik robotu, diğer modellerden daha farklı ve daha küçük olan tamamen yeniden tasarlanmış çok işlevli bir yuvaya sahip olmasının yanı sıra, fırçayı ikiye bölen ve saçların yuvarlanarak üzerinden düşmesini sağlayan yeni bir çift anti-dolaşma fırça sistemi ve tam 18.500Pa emme gücü ile dikkat çekiyor.

AdaptLift Chasis” adı verilen kendini kaldırma özelliği, robotun ön tekerleğini otomatik olarak kaldırıyor ve robotu 10 mm yükseltmek için ana tekerleklerini bağımsız olarak ayarlayarak 30 mm’ye kadar olan standart eşikleri ve 40 mm’ye kadar olan çift katmanlı eşikleri aşabiliyor. Bu hareket kabiliyeti, robotun evinizde daha kolay dolaşmasına ve sıkışmasını önlemesine yardımcı olmasının yanı sıra, Curv’ün artık orta veya uzun tüylü halıları da temizleyebileceği anlamına geliyor.

Yeniden tasarlanan fırça sistemi, saçı rulodan çıkarıp vakuma itmesi gereken spiral bıçaklara ve kıllara sahip iki kısa fırça ve saçın vakuma dolanmasını önleyen kavisli bir FlexiArm Arc yan fırçadan oluşuyor.

Qrevo Curv, ev dağınıklığından kaçınmak için yerleşik bir kamera kullanan Roborock’un reaktif AI engel kaçınma teknolojisinden de faydalanıyor.

Ayrıca Roborock, alçak mobilyaların altına daha iyi girmek için tasarlandığını söylediği süper ince bir temizlik robotunu da piyasaya sürüyor. Yeni Qrevo Slim, üst kısmında bir lidar kulesine sahip değil ve süpürge sadece 8 santimetre yüksekliğe sahip. Yeni navigasyon sistemi, navigasyon ve engel tanıma için lazerler ve bir RGB kamera kullanarak çift ışıklı 3D uçuş süresi teknolojisini kullanıyor.