Roborock yeni modellerini IFA 2024’te tanıttı. İşte yeni ev temizlik ürünleri ve özellikleri!

Roborock, 10'ıncı yıl dönümünü kutlamak amacıyla IFA 2024'te yeni akıllı ev temizlik çözümlerini tanıttı.

Roborock yeni modellerini IFA 2024’te tanıttı

Roborock, IFA’da yeni robot süpürge, kablosuz süpürge modellerini ve akıllı çamaşır yıkama-kurutma makinesini tanıttı.

Fuarda tanıtılan ürünler arasında Roborock Qrevo Curv, Roborock Qrevo Edge, Roborock Qrevo Slim, Roborock H5 ve Roborock Zeo Lite yer alıyor.

Roborock Qrevo Curv ve Qrevo Edge Özellikleri Neler?

Roborock Qrevo Curv ve Qrevo Edge modelleri AdaptiLift yapısı ile dikkat çekiyor. Bu yapı, bağımsız olarak ayarlanabilen 3 tekerlekli kontrol (sol ve sağ ana tekerlekler ile omni-tekerlek) sistemi ile robot süpürgelerin temizlik sırasında 10 mm'ye yükselmesine olanak tanıyor. Bu sayede, orta-uzun kıllı halıları temizleyip, 4 cm yüksekliğindeki çift katmanlı eşikleri geçebiliyor.

Çift dolanmayı önleme sistemine sahip olan Roborock Qrevo Curv ve Qrevo Edge, inovatif olarak geliştirilen DuoDivide Ana Fırça ve FlexiArm Yan Fırça’yı bir arada kullanma imkanı sağlıyor. DuoDivide Ana Fırça, saçları karışmadan toplayan spiral bıçaklı çift kısa fırçalı makaralardan oluşuyor.

18,500 Pa HyperForce güçlü emiş gücü, FlexiArm teknolojisine sahip yan fırça ve mop ile köşelere erişebilen cihazlar, multifonksiyonel istasyon 3.0 ile birlikte geliyor. Ayrıca cihazlar, 75°C sıcak mop yıkama özelliği ile döner moplarda bakterilerin %99.99'dan fazlasını temizlenediği iddiasında.

Roborock Qrevo Slim Özellikleri Neler?

Roborock Qrevo Slim, 8.2 cm yüksekliği ile sektörün en ince 3D ToF sensörlü robot süpürgesi olması iddiasıyla tanıtıldı. Cihazın bu sayede mobilyaların altındaki ulaşması zor alanlarda rahatça ulaşabileceği ifade ediliyor.

Roborock Qrevo Slim'de StarSight otonom sistemi yer alıyor ve çift ışıklı 3D ToF teknolojisine sahip. Bu teknolojinin 21,600'den fazla sensör noktasına sahip yüksek yoğunluklu bir lazer kullandığı iddia edilirken cihazın 38,400Hz örnekleme frekansının yanı sıra akıllı RGB kamerasıyla, navigasyonu da kullanarak engelleri daha kolay tanır hale geldiği ifade ediliyor. Roborock, bu teknolojiyi Infineon, pmd ve OFlim ile 5 yıl süren bir işbirliği sonucu geliştirmiş.

11,000Pa emiş gücüne sahip Roborock Qrevo Slim, mop yıkama ve kendini temizleme özelliklerini içeriyor ve multifonksiyonel istasyon 3.0 ile geliyor.

Roborock H5 Özellikleri Neler?

Roborock, IFA yeni dikey süpürgesi H5 modelini de tanıttı. Roborock H5, 158AW emiş gücü sunuyor. Motorlu mini fırça takılı olduğunda bile sadece 1.82 kg ağırlığa ulaşıyor. Dokuz-siklon toz ayrıştırma teknolojisi ve beş aşamalı filtrasyon sistemi ile dikkat çekiyor.

Roborock Zeo Lite Özellikleri Neler?

Roborock, Roborock Zeo Lite'ı da tanıttı. Bu cihaz, hem çamaşır yıkama hem de kurutma makinesi özellikleriyle hepsi bir arada bir temizlik sağlayabiliyor. Akıllı cihaz, aşırı ısı kullanmadan hassas kumaşları koruyan Zeo-cycle kurutma teknolojisi ile geliyor. Zeo Lite, yapay zeka kontrolü ile su buharı emme kapasitesini artırıp ılık sıcaklıkta kurutma yapabiliyor.

Roborock Zeo Lite, 10 kg yıkama ve 6 kg kurutma kapasitesiyle çamaşırları makineden çıkarmaya gerek kalmadan 1 saatte hem yıkayıp hem de kurutabildiği iddiası taşıyor. Roborock uygulaması aracılığıyla kullanılabilen 27 özelleştirilebilir yıkama ve kurutma modu seçeneklerine de sahip.

Roborock Qrevo Curv ve Roborock H5 Türkiye pazarında da satışa sunulacağı açıklandı. Fiyatlandırma bilgisi ise şimdilik verilmiş değil.