Robert Downey Jr., Marvel evrenine dönüşünün hikayesini böyle anlattı

Robert Downey Jr., Marvel’a Doctor Doom rolüyle geri dönmeye hazırlanıyor. Ünlü aktör, başlangıçta Disney parklarında Iron Man karakterini canlandırmayı planlarken, olayların kendisini Doctor Doom'a kadar nasıl getirdiğini ise şu sözlerle anlattı.

Robert Downey Jr., Marvel evrenine dönüşünün hikayesini böyle anlattı

Eski Iron Man yıldızı Robert Downey Jr., kendisine Doctor Doom rolü teklif edilmeden önce, karakterini nasıl yeniden canlandırabileceği konusunda zaten bir fikri olduğunu paylaştı.

Bu yılki San Diego Comic-Con’un en unutulmaz anlarından biri, Robert Downey Jr.’ın Russo kardeşlerle birlikte Doctor Doom rolüyle MCU’ya geri döneceğinin duyurulmasıydı. Aynı zamanda, D23 etkinliğinde, Downey’nin Disney California Adventure’daki Avengers Kampüsü’nde Tony Stark/Iron Man rolünü tekrar canlandıracağı da açıklandı. Downey, Disney parklarında Stark olarak geri dönme fikrinin kendisinden çıktığını, ancak Doctor Doom rolü için kendisine Kevin Feige tarafından teklif getirildiğini açıkladı.

Downey, The Hollywood Reporter’ın Ödül Sohbeti podcast’ine katıldığı son bölümde, 2019’daki Avengers: Endgame’den sonra Marvel’dan ayrılmasına rağmen Feige, Jon Favreau ve Russo kardeşlerle iletişimde kaldığını belirtti. Feige ile yaptığı görüşmelerden birinde, Downey ve eşi Susan Downey, aktörün Disney tema parklarında Iron Man karakterini canlandırması üzerine konuşmayı planlıyordu. Ancak Feige, onu MCU’ya Doom olarak döndürmeyi teklif etti.

Feige ile olan bu konuşmayı hatırlayan Downey, olayı "Feige, 'Eğer geri dönersen... bu konu aklımdan çıkmıyor,' dedi ve Susan, 'Dur bir dakika, ne olarak geri döneceksin?' diye sordu" şeklinde anlattı. Downey, zamanla bu fikrin, karakterle ilgili olası tüm şüpheleri giderecek bir adım olduğunu fark ettiklerini söyledi ve Feige’in “çok sofistike bir yaratıcı düşünür” olduğunu ekledi.

Downey’nin geri dönüşü etrafında dönen endişelere odaklanan Feige, Doctor Doom rolünü bu sorunlara olası bir çözüm olarak sundu.

"Beklentileri Nasıl Karşılarız?"

"Kendimize ‘geriye nasıl gitmeyiz? Beklentileri nasıl karşılarız? Hatta beklentileri nasıl aşmaya devam ederiz?’ gibi sorular sorduk" dedi Downey ve devam etti: "Ve Victor Von Doom’u gündeme getirdi. Karakteri inceledim. Daha sonra, ‘Victor Von Doom’u doğru yapalım’ dedi."

Bob Iger ile yaptığı bir başka görüşmede, Downey, Disney CEO’sunun da Doctor Doom rolünü canlandırma fikrine tamamen destek verdiğini öğrendi. Iger ayrıca, Downey ve Feige’in, Avengers Kampüsü için Disney Imagineering Kampüsü’nde geliştirilmekte olan projeleri görmeleri için bir ziyaret ayarladı: “Bu iki adamı etkilemek kolay değil, hele ki aynı anda. Orada şu anda olanlar, benim mümkün olduğunu düşündüğüm şeylerin çok ötesinde.

Downey muhtemelen Iron Man temalı bir yolculuktan, Stark Flight Lab’dan ve Avengers: Infinity Defense cazibe merkezinden bahsediyordu. Bu DCA projelerinin henüz kesin bir açılış tarihi belirlenmemiş olsa da, Downey büyük ihtimalle 1 Mayıs 2026’da Avengers: Doomsday’de Doctor Doom rolüyle sahne alacak ve 7 Mayıs 2027’de Avengers: Secret Wars ile hikayeyi tamamlayacak.