Ripple CEO’sunun Avukatı Davadan Çekildi

Ripple davasında görevli olan, avukat Nocole Tatz, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un Danışmanı olarak Geri Çekilme Önerisi sundu.

Ripple CEO’sunun Avukatı Davadan Çekildi

Ripple ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki dava devam ediyor. Devam eden davada Ripple cephesinde beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Devam eden Blockchain şirketi Ripple davasında görevli olan, avukat Nocole Tatz, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un Danışmanı olarak Geri Çekilme Önerisi sundu. Bu, devam eden davada Ripple CEO’sunu temsil eden hukuk firması Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP’den ayrıldığı sırada geldi.

Bu arada, diğer tüm taraflar davaya dahil olmaya devam ediyor. Aralık 2020’de SEC, Ripple Labs aleyhine dava açtı ve yöneticilerinden ikisi, CEO Bradley Garlinghouse ve kurucu ortak Christian Larsen, kayıt dışı menkul kıymet tekliflerinde 1.3 milyar dolar satarak XRP yatırımcılarını yanıltmakla suçlandı.

Nisan 2021’de iki yönetici, haklarında açılan bireysel davaların düşürülmesi için harekete geçti. Yanıt, sanıkların kendilerine karşı açılan davanın reddi talebinin reddedildiği bu yılın Mart ayına kadar gelmedi. Son olarak Ripple – SEC davasında, nihai sunum zaten yapıldığından, özet karar için yapılan hareketler artık tam olarak özetlendi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.