Resmi uyarı: "Sakın Firefox kullanmayın!"

Dev Avrupa ülkesi vatandaşlarını işte böyle uyardı; Mozilla yeni sürümü hemen yayınladı. İndirin!

"Sakın Firefox kullanmayın!"

Alman hükümetinin bilgi teknolojilerinde güvenlikten sorumlu departmanı BürgerCERT, kullanıcıları Firefox kullanmamaları yönünde uyardı. BürgerCERT'in uyarısının sebebi ise Firefox'un 3.6 sürümünde tespit edilen önemli bir güvenlik açığı. Güvenlik açığının çok geçmeden yayınlanacak bir yama ile kapatılacağı tahmin ediliyor. BürgerCERT kullanıcıların bu yama çıkmadan Firefox'u kullanmamaları gerektiğini söyledi.

Söz konusu güvenlik açığından Mozilla da haberdar. Açığı bu ay içerisinde kapatacağını açıklamıştı. Firefox'un güvenlik açığının kapatılmış olan 3.6.2 sürümünün tahmin edilen yayınlama tarihi ise 30 Mart'tı ama Mozilla bu tarihi 1 hafta erkene aldı. BürgerCERT'in Firefox ile uyarısını şuradan inceleyebilirsiniz (Almanca).

Alman hükümeti internet güvenliği konusundaki hassas yaklaşımı ile tanınıyor. Almanlar daha önce de Internet Explorer kullanılmaması yönünde, benzer bir uyarı yayınlamışlardı.

İşte indirme bağlantısı

İşte indirme bağlantısı
Firefox'un yeni sürümü işleri yoluna koyuyor

Mozilla, Almanya'nın uyarı üzerine Firefox 3.6.2 sürümünü apar topar çıkarttı.

Almanya bu tür konularda hemen uyarı yapıyor ve tarayıcı kullanım oranları açıklamalardan ciddi şekilde etkileniyor.

Normalde 30 Mart denilirken, bugün kullanıcılar tarayıcılarını bu sürüme güncelleyebiliyor.

Firefox 3.6.2'nin en büyük artısı, kiritk güvenlik açığını kapatması. Mümkün olan en kısa sürede Firefox kullanıcılarının güncelleme yapması gerekiyor.

Download: Firefox 3.6.2

Okuyucu Yorumları