Kurulduğu günden bu yana yatırım ve ortaklık süreçleriyle hızlı büyümesini sürdüren Radore; fiziki güvenlik koşulları, internet sağlayıcıları ve teknik ekibiyle, şehrin göbeğinde müşterilerini kaliteli hizmet ile buluşturuyor.Üçüncü nesil veri merkezi yatırımıyla Radore, halihazırda 2 bin 500'ün üzerinde kişi ve kuruma sunucu barındırma (co-location) ve kiralama (dedicated server), donanım kiralama, cloud, cdn, web hosting, alan adı, SSL ve sunucu, network ve BT altyapı yönetim servisleri gibi veri merkezi hizmetleri sunuyor.
2004 yılında kurulan Radore, 2014 yılında Doğuş SK Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (DGSK) ve İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş Girişim) ile büyümesini sürdürdü.Deloitte Teknoloji Fast 50'de arka arkaya üç yıl "Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Veri Merkezi" unvanını alan Radore, "Uptime Experts" sloganı ile güvenilir ve kesintisiz hizmeti kullanıcılarına sunuyor. 2015 yılında bünyesine kattığı PCI DSS (Ödeme Kartı Endüstrisi Veri Güvenlik Standardı), sertifikası ile başarısını taçlandıran Radore, art arda Kalite Yönetimi Sistemi ISO 9001 ve Bilgi Güvenliği ISO 27001 belgelerinin de sahibi oldu.
Elde ettiği başarılarla Türkiye'nin hızla büyüyen operatör bağımsız veri merkezlerinden olduklarına dikkat çeken Radore Genel Müdürü Zeki Kubilay Akyol, düzenlenen toplantıda veri merkezlerinin önemine değindi. Akyol: "Sağlıktan perakendeye, online bankacılıktan e-ticarete kadar tüm iş süreçlerinin dijitale taşındığı bir dönemde veri merkezleri kritik bir önem taşıyor. Radore olarak biz de bu alandaki varlığımızla fark yaratmayı hedefledik. 11 yıllık serüvenimizde bugünlere gelebilmek için çok yol katettik. 20 metrekare ile çıktığımız bu yolculukta bugün 2 bin 500 metrekareye ulaştık. 2009'dan sonra işlerimizin hızla büyümesiyle, beş senede tam 10 kat büyüdük. 2010'da "Uptime Experts" olarak anılmaya başladık. 2014 yılında İş Girişim ve Doğuş SK ile gerçekleştirdiğimiz ortaklıklarımızla varlığımızı daha da güçlendirdik. İçinde bulunduğumuz üst düzey güvenlik çemberinin hakim olduğu Metrocity'deki veri merkezimizde, 10 bin sunucu kapasitesiyle hizmet veriyoruz. Tüm sunucularımız gelişmiş güvenlik önlemleri ile korunan kafesli sistemler içinde kilitli ve şifreli kabinlerde barındırılıyor. Verimliliği ön planda tutuyoruz. Klasik bir veri merkezine göre yaklaşık yüzde 33 oranında enerji tasarrufu sağlayabiliyoruz" dedi.
Bulundukları lokasyonda fiber ve metro ağ altyapısına doğrudan erişim sağladıklarının altını çizen Akyol; "İnternet erişim kapasitemiz çok yüksek. Tecrübeli teknik ekibimiz ile kullanıcılarımıza 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunuyoruz"dedi.
"Kullanıcılarımıza güven veren bir veri merkeziyiz"
Zeki Kubilay Akyol, verilerin buluta taşındığı bir dönemde veri merkezlerinin öneminin daha da arttığına dikkat çekti ve şunları söyledi; "Veri merkezlerine yönelik ihtiyaç, gerek bireysel gerekse kurumsal internet kullanımının her geçen gün daha da artması ile ciddi boyutlara ulaşmakta. Dolayısıyla veri merkezi hizmetlerindeki büyüme hızı birçok sektöre göre çok daha büyük. Çünkü kurumlar, hayatlarına yeni girmeye başlayan bu alanla ilgili, uzman dış kaynak kullanımını seçiyor ve kendi ana iş konularına odaklanmayı daha doğru buluyor. Böylece BT altyapısının sorumluluğunu uzmanına bırakan kullanıcılar, kendi işlerindeki büyüme potansiyellerini en üst seviyeye taşıyorlar. Radore olarak sektördeki bilgi birikimimiz sayesinde müşterilerimizin beklentilerini ve taleplerini çok iyi analiz ediyor ve ihtiyaçlarına özel, esnek ve hızlı çözümler sunuyoruz. Bizi tercih eden müşterilerimiz de veri saklama konusundaki uzmanlığımıza güveniyor."
Akyol: "Hedefi büyüttük"
Radore'yi büyütme çalışmalarının son hızla devam ettiğini söyleyen Akyol; "Önümüzdeki bir yıl içinde sunucu kapasitemizi yüzde 50 oranında arttırmayı hedefliyoruz. Gelecek yıllarda daha da büyümeye, Türkiye'nin yanı sıra dünyada da önemli veri merkezleri arasında yer almaya odaklanacağız. Hedefimiz 10 yıl içinde Doğu Avrupa ve Ortadoğu bölgesinin en önemli veri merkezi olmak" şeklinde konuştu.
Bugüne kadarki ortaklık süreçleriyle gücünü pekiştiren Radore, 2015 yılında sektörün deneyimli ismi Selçuk Saraç ile birlikte yürüme kararı aldı. Radore'nin gelişimindeki potansiyeli farkettiğini ve ortaklık kararı aldığını belirten Selçuk Saraç; "Büyümesini memnuniyetle izlediğim Radore'ye ortak olduğum için mutluyum. İkimiz de işin içinden gelen kişiler olarak, sektörü ve dinamiklerini çok yakından biliyoruz. Güçlerimizi birleştirdik, rakiptik ortak olduk. Bundan sonra birlikte daha da güçleneceğimize ve hedeflerimize daha hızlı erişeceğimize inancım tam" dedi.