Qualcomm Snapdragon 7s Gen 3 resmi olarak tanıtıldı

Qualcomm, CPU performansını arttırmanın yanı sıra GPU, AI ve güç iyileştirmesi sağlayan yeni Snapdragon 7s Gen 3 platformunu resmi olarak duyurdu.

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 3 resmi olarak tanıtıldı

Qualcomm, yeni duyurduğu Snapdragon 7s Gen 3 Mobil Platformuyla CPU, GPU ve AI işleme için performans iyileştirmeleri sağlamanın yanı sıra güç tasarrufu da sağlayacağını belirtti. Bildirilene göre yeni platform, Baichuan-7B, 1B parametrelerinde Llama 2 ve diğerleri gibi cihaz içi AI dil modellerini destekliyor.

Şirket, en yeni Qualcomm Kryo CPU sayesinde GPU’da %40’lık bir güçlenme, %30 daha iyi yapay zeka performansı ve %12 genel güç tasarrufu ile %20 CPU performansı artışı yaşanacağını söylüyor. Yeni platform, 12 bit üçlü ISP ve 4K sHDR gibi daha iyi profesyonel düzeyde kamera ve video çekim özellikleri sunabilecek.

AI Remosaic adı verilen bir AI fotoğraf özelliği, renk bozulması ve tanelenme olmadan keskin, daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar oluşturmaya yardımcı oluyor. “Gerçek zamanlı olarak ton eşleme uygulayarak ayrıntılarla dolu net, çarpıcı görüntüler” sağlayan diğer bir özellik ise AI Video Retouch olarak adlandırılıyor.

Qualcomm’un kıdemli başkan yardımcısı ve mobil telefon genel müdürü Chris Patrick, yeni platform hakkında yaptığı yorumda, Snapdragon 7s Gen 3’ün 7 serisinin en iyi özelliklerini daha orta seviye cihazlara taşıyacağını söyledi ve bu sayede yapay zeka yetenekleri de dahil olmak üzere pek çok özelliğin, daha uygun fiyatlı cihazlarda sunulmasını sağlayacağını belirtti.

Qualcomm, önümüzdeki aylarda Snapdragon 7s Gen 3 Mobil Platformunun Realme, Samsung, Sharp ve Xiaomi telefonlarına geleceğini söylüyor. Xiaomi’nin Eylül ayında yeni platforma sahip bir cihazı piyasaya süren ilk şirket olması bekleniyor.