PS5 Pro'nun yüksek fiyatı, satışlarını aşağıya çekebilir mi?

PlayStation 5 Pro tanıtıldı tanıtılmasına ama yüksek fiyatı eleştirilerin hedefi olmaktan kurtulamadı. Peki bu eleştiriler, yeni konsolun satışlarını olumsuz etkileyecek mi? İşte uzmanların tahmini...

PS5 Pro'nun yüksek fiyatı, satışlarını aşağıya çekebilir mi?

PS5 Pro’nun fiyatları yüksek olsa da ve oyuncuların büyük tepkisini çekse de, görünüşe göre Sony’nin yeni konsolu, her şeye rağmen PS4 Pro kadar iyi satış sayıları yakalayabilir. VGC tarafından bildirildiği üzere araştırma şirketi Ampere Analysis, PS5 Pro satışlarının PS4’ün geliştirilmiş versiyonuyla benzer bir seviyeye ulaşmasını ve konsolun Kasım 2024 lansman penceresinde 1,3 milyona kadar satılmasını bekliyor.

Ampere Analysis’te oyun alanında araştırma direktörü olan Piers Harding-Rolls, “PS5 Pro’nun fiyat noktası kaçınılmaz olarak çok fazla yoruma neden olacak” diyor ve ekliyor: “PS5 ile PS5 Pro arasındaki fiyat farkı %40-50 arasında ve bu, lansman sırasında PS4 ile PS4 Pro arasındaki farktan önemli ölçüde daha fazla.

Sony, PS5 Pro’nun 699,99 dolarlık fiyat etiketine sahip olacağını doğruladı ve bu da Pro ile PS5’in şu anki temel sürümü arasında 200 dolarlık bir fiyat farkı olacağı anlamına geliyor. Bu, PS5 Pro'nun Sony’nin bugüne kadarki en pahalı oyun konsolu donanımı olacağı anlamına geliyor.

Harding-Rolls, PS5 Pro’nun pahalı olmasına rağmen bunun PlayStation hayranlarının konsolu satın almasını engellemeyeceğini söyleyerek “fiyat noktasının bazı tüketicilerde talebi yumuşatmasını bekliyoruz, ancak PlayStation tutkunları için fiyatlandırma daha az önemli” diyor. Harding-Rolls, PS5 Pro’nun 2029’a kadar yaklaşık 13 milyon adet satılmasını beklediklerini söylüyor.

PS5 Pro'nun dünya genelinde 7 Kasım 2024'te satışa sunulması planlanıyor. Ön siparişler ise 26 Eylül'de başlayacak.