PS5 Pro'nun ardından, hiç beklenmedik bir PlayStation daha gelebilir

Sony, PlayStation Vita ile terk ettiği el konsollarını geri getirmek mi istiyor? Yeni bir iddia, kimsenin beklemediği bir PlayStation el konsolunun yolda olabileceğini söylüyor.

PS5 Pro'nun ardından, hiç beklenmedik bir PlayStation daha gelebilir

Sony, PS5 Pro'nun ardından yeni bir taşınabilir PlayStation konsolu üzerinde çalışıyor olabilir. YouTube kanalı Moore’s Law Is Dead veya diğer adıyla Tom, Sony’nin potansiyel olarak PS Vita’nın devamı olabilecek yeni bir taşınabilir cihaz yapmak için AMD ile ortaklık kurduğunu iddia etti.

Tom, taşınabilir cihazın lansman için henüz onaylanmadığını, yani Sony’nin projeyi duyurmadan bu cihazı sonlandırabileceğini de söylüyor. YouTuber, konsolun “Yüksek Seviye Tasarım” aşamasında olduğunu da söyleyerek, Sony’nin hala konsepti değerlendirdiğini ve “nasıl göründüğüne karar vermediğini” öne sürüyor. Ayrıca Tom, cihazın en az iki yıl uzakta olabileceğini açıklamış durumda.

Tom, konsolun Steam Deck’e benzer şekilde dijital PS4 oyunlarını ve eğer “Pro benzeri bir yama” varsa muhtemelen bazı PS5 oyunlarını çalıştırabileceğini belirtiyor.

Sony, PS Vita ile el konsollarına veda etmiş ve yeni bir model ihtimalini de neredeyse sıfıra indirmişti. Bu yüzden de, yeni bir PlayStation el konsolu ile ilgili haber duymak biraz şaşırtıcı. Her şeye rağmen, ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyoruz ve geleceğin bize neler göstereceğini bekliyoruz...