Prototip çalındı, kılıflar seri üretime girdi

Peşine bir ordu takılsa da bulunamayan çalıntı iPhone 5 prototipi, beklenmeyen bir yerden çıkabilir

Çalınan iPhone 5 onlarda mı?

Geçtiğimiz haftalarda Foxconn'un kaybettiği iPhone 5 prototipini kimin satın aldığı konusundaki en iyi tahmin: Çinli kılıf üreticileri. Telefonun 4 Ekim'de tanıtılmasına günler kala iPhone 5 kılıfları Çin'in dört bir yanındaki dükkanlarda yerini aldı bile.

Sertifikası olmayan ürünlerin cihazlarında kullanılmasını istemeyen Apple, daha önce Amerikalı üretici Case-Mate iPhone 5 kılıflarını görücüye çıkardığında kılıfların kopyalanmaması için apar topar kaldırılmasını sağlamıştı. Fakat GPS verileriyle kullanıcıları an be an takip eden firma, söz konusu çalınan prototipe gelince herhangi bir önlem alamadı. Sonuç olarak iPhone 5 kılıfları raflardaki yerini aldı ve bu kılıflara bakarak cihaz hakkında birçok şeyi şimdiden öğrenmek mümkün.

Öncelikle yeni iPhone'un artık çok daha ince olduğunu görüyoruz. iPhone 4'e göre %33 oranında bir incelik söz konusu. Telefonun kenar kısmı ise iPhone 3GS'ten daha ziyade iPod'ları andırıyor. Arkada yer alan kameranın kenar kısmının alüminyum kaplama ile daha belirgin hale getirilmiş olduğu da dikkatlerden kaçmıyor.

Bir başka ayrıntı da telefonun ekran koruyucusundan ortaya çıkıyor. Koruyucuda yer alan ana ekran tuşu bölümüne bakacak olursak iPhone 5'te bu tuşun daha da geniş olduğunu görüyoruz.

Okuyucu Yorumları