Programlarınız daha hızlı çalışsın!

Windows ile çalışırken belirlediğiniz programların çok daha hızlı çalışmasını sağlamak elinizde...

Programlarınızı hızlandırın!

Bilgisayarların işlem kapasiteleri arttıkça kullanıcıların aynı anda çalıştırdıkları program sayısı da giderek artmaya başladı. Artık bir yandan müzik dinlerken, internette gezinmek, bu sırada arka planda bir ofis programının, dosya indirme uygulamasının, resim düzenleme aracının çalışıyor olması neredeyse standart ve bu örnekler çoğaltılabilir.

İstisnalar olsa da, Windows bu gibi durumlarda programların tamamını aynı öncelik ile çalıştıracak şekilde tasarlanmıştır. Fakat aynı anda çok fazla program birden çalışıyorsa ve bazılarının daha hızlı çalışmasını istiyorsanız bunu basit bir yöntem ile sağlayabilirsiniz.

CTRL + ALT + DEL tuşları görev yöneticisini çalıştırdığınızda karşınıza o anda açık olan tüm uygulamaların bir listesi gelecek. Daha hızlı çalıştırmak istediğiniz uygulamanın üzerine sağ tuş ile tıklayarak önceliğini değiştirebilirsiniz. Bu sayede var olan sistem kaynakları değiştirdiğiniz önceliklere göre çalışan programlar arasında dağıtılacak ve sizin daha yüsek öncelik verdiğiniz programlar da bu sayede daha hızlı çalışabilecekler.

Fakat unutmamanız gereken önemli bir nokta bu öncelik değişikliğinin kalıcı olmadığı. Söz konusu uygulama kapandığında öncelik sıralaması da silinecek ve yeniden başlattığınızda normal haline geri dönecektir.

Okuyucu Yorumları