Profesyonel kullanıcılar için 3 Gmail ipucu!

Daha iyi bir Gmail için, profesyonellerin kullandığı bu 3 ipucunu mutlaka deneyin!

Gmail'e doping yapın!

Gmail'i bir süredir kullanıyorsunuz ve gelen kutunuz artık dolup taşıyor. O halde bunu çözmenin zamanı artık gelmiş demektir. Sizlerle paylacağımız basit ipuçlarından faydalanarak Gmail hesabınızı çok daha kullanışlı hale getirmeniz mümkün.

Gmail'in üstün özelliklerini kullanarak e-posta deneyiminizi daha üst seviyelere çıkarmak istiyorsanız, yazımızın devamını okuyun.

1. Filtreler

Gmail'in "Öncelikli e-postalar" özelliği bazı kullanıcılar için yeterli olabilir, ancak bazılarımız kendi filtrelerimizi de oluşturarak daha gelişmiş bir denetime sahip olmak isteyebiliriz.

Günlük e-postalardan ayırmak istediğiniz tüm e-postalar için filtreler oluşturun. İş e-postaları, acil cevap bekleyen e-postalar, aileniz ve yakınlarınızdan gelen e-postalar gibi e-postalar için ayrı filtreler oluşturabilirsiniz.

'Bacn' adı verilen, 'spam olmayan ancak daha sonra okumak istediğiniz' e-postalar için de filtreler oluşturun. Burada önemli olan nokta, filtrenizden kurtulan bacn e-postalar olduğunda, yeni filtre eklemeniz veya varolan filtrenizi güncellemeniz.

Sistemli bir okuma geliştirin

Sistemli bir okuma geliştirin
Gmail'deki Calendar özelliği, e-postalarınızın içinde tarihleri arıyor ve takviminize otomatik olarak ekleyebiliyor

2. Sistemli bir okuma

E-postalarınızı okuduktan sonra arşivliyor veya gelen kutunuzda bırakıyor olabilirsiniz. Fakat onları gerçekten okuduğunuzu bildiren bir sistem geliştirmelisiniz.

Örneğin gelen e-postalarınızı hemen yanıtlayabilir, ve yapmanız gereken şeyler içeriyorsa "Yapılacaklar" adında bir etiket atayabilirsiniz.

Gmail'de bulunan Google Calendar özelliklerini kullanarak tarihleri takviminize direkt olarak girmeniz mümkün. Gmail bu eklenti ile e-postalarınızın içinde bulunabilecek tarihlere göz atıyor ve takviminize eklemek için bir seçenek sunuyor.

En iyi Labs özellikleri ve eklentileri

En iyi Labs özellikleri ve eklentileri
RTM Firefox eklentisi ile e-postalarınızı otomatik olarak etiketleyebilirsiniz

3. En iyi Labs özellikleri ve eklentileri

Gmail, hayatınızı daha kolay hale getirecek bazı Labs özelliklerine ve eklentilere sahip. İşte bunlardan bazıları.

RTM Gmail eklentisi: Yapılacaklar listenizi 'Remember the Milk'i kullanarak oluşturuyorsanız, ikinci bir yapılacak listesi sorun çıkarabilir. RTM Firefox eklentisini kullanarak "@To Do" olarak etiketlediğiniz tüm e-postalar otomatik olarak RTM'ye eklenecektir.

Birden fazla gelen kutusu: Bu labs uzantısını kullanarak birden fazla gelen kutusuna sahip olabilirsiniz. Gelen kutusu bölümleri için farklı aramaları kolaylıka oluşturabilirsiniz.

Google Docs ve Google Calendar Labs ekleri: Bu eklentileri Gmail arayüzünde göstererek ajandanıza ve en son belgelerinize hızlıca erişebilirsiniz. Özelliği Labs içersinden etkinleştirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları