Popüler macOS uygulaması, 2025'te Windows'a geliyor

Raycast isimli uygulama ilk olarak 2020'de piyasaya sürüldü ve macOS masaüstü ve dizüstü bilgisayar sahipleri için popüler bir uygulama haline geldi. Ve şimdi, Windows PC sahipleri de uygulamayı kullanabilecek.

Popüler macOS uygulaması, 2025'te Windows'a geliyor

Raycast, temel olarak macOS'taki Apple'ın Spotlight özelliğinin yerine geçen bir uygulama. İşlevi ise uygulamalara, dosyalara, klasörlere ve hatta ChatGPT'ye hızlı erişim sunması.

İşte bu popüler macOS uygulaması yakında Windows kullanıcılarına da açılacak. İngiltere merkezli Raycast, bir blog yazısında uygulamanın Windows versiyonunu 2025 yılı içerisinde piyasaya süreceğini duyurdu. Yazıda şunlar belirtildi: "Raycast'ın güçlü özellikleri ve yüksek kalitesi onu geliştiricilerden ve tasarımcılardan unicorn şirketlerinin kurucularına kadar profesyoneller için vazgeçilmez hale getirmiştir. Bu üretkenlik artışının tüm Windows kullanıcılarına da sunulmasının zamanı geldi. 2025 büyük olacak!"

Şirket, ilgilenen Windows kullanıcılarının Raycast'a erişim için bekleme listesine katılmak üzere kaydolabileceklerini de açıkladı. Bazı kişiler 2024'ün ilerleyen zamanlarında Windows için bir ön izleme sürümüne davet edilecek.

Yatırımcılar 30 milyon dolar fon sağladı

Ayrıca, Raycast uygulamanın bir iOS versiyonunu hazırlamak istediğini de açıkladı. Raycast, uygulamayı Windows ve iOS için geliştirmek amacıyla yatırımcılarla da görüştüğünü ve finansman turunda 30 milyon dolar topladığını duyurdu.

Uygulamanın kayıt sayfasına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.