Polygon Yeni Ölçeklendirme Çözümü zkEVM'i Duyurdu

Polygon, ilk tamamen Ethereum uyumlu Katman 2 ağı olan Polygon zkEVM'yi duyurdu.

Polygon Yeni Ölçeklendirme Çözümü zkEVM'i Duyurdu

Polygon'un yeni Katman 2 ağı, 2023'ün başlarında tam bir ana ağ lansmanından önce bu yaz testnet'te başlatılacak.

Çarşamba günü Paris'teki beşinci Ethereum Topluluk Konferansı sırasında tanıtılan Polygon zkEVM, Blockchain şirketinin ilk tamamen ZK Ethereum uyumlu layer 2 ağ olarak karşımıza çıkıyor.

LAyer 2 ağından daha çok bir Ethereum yan zinciri gibi çalışan MATIC Blockchain'in aksine, Polygon'un yeni teklifi, işlemleri toplu olarak yapmak ve bunları Ethereum ana ağında onaylamak için Sıfır Bilgi Toplamalarını kullanacak ve temel zincirin güvenliğini ve merkezsizleştirilmesini devralacak. Sonuç olarak, Polygon zkEVM'deki gaz ücretleri, Ethereum ana ağından ve nihayetinde MATIC blok zincirinden önemli ölçüde düşük olacaktır.

Polygon zkEVM, mevcut tüm Ethereum uygulamalarıyla uyumlu olacak ve Ethereum Sanal Makinesini işlem kodu düzeyinde taklit edecek. Geliştiriciler, projelerini Ethereum'un programlama dili Solidity kullanarak başlatabilecek ve giriş için önemli bir engeli kaldırabilecekler. Ek olarak, MetaMask cüzdanı ve Hardhat gibi geliştirme ortamları gibi mevcut Ethereum araçları da Polygon zkEVM ile uyumlu olacaktır.

Polygon Hermez'in kurucu ortağı Jordi Baylina, “Birçoğu, bir zkEVM'nin yıllar uzakta olduğuna veya pratik veya rekabetçi olmadığına inanıyordu” dedi. Sıfır Bilgiye dayalı ölçeklendirme çözümleri bir süredir tartışılırken, yaygın olarak bunların gerçekleşmesinin birkaç yıl sürmesi bekleniyordu. Bununla birlikte, Polygon ve StarkWare ve Matter Labs gibi Katman 2 üzerine inşa edilen diğer şirketler , Ethereum'u ölçeklendirme yarışı yoğunlaştıkça geçtiğimiz yıl boyunca ZK-Rollup alanında önemli adımlar attı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.