ABD'li bir kadın, arılarını polise saldırtarak bir anda gündem oldu

ABD'de polisler bir tahliye kararını uygulamaya çalışırken, evden ayrılmak istemeyen kadının arılarıyla karşı karşıya kaldı.

Arıları silah gibi kullanarak polise saldırdı

ABD'de, oturduğu evi boşaltılması istenen ve hakkında tahliye kararı alınan bir kadın, polis tahliye mahalline geldiğinde kimsenin beklemediği bir şey yaptı: Arılarını polisin üzerine salmak...

Bir memur kadını durdurmak istese de, öfkeli arılar nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldılar. Kadının daha sonra bir kovanı taşımadan önce arıcılık kıyafeti giydiği, kovanlardan birinin kapağını kırdığını, bir kovanı ters çevirdiğini ve tahliyeyi durdurmak için arıları polise saldırttığı iddia ediliyor.

Şerif Nick Cocchi yaptığı açıklamada, “Tahliyeler söz konusu olduğunda protestolara her zaman hazırız, ancak protesto eden grupların çoğu, sadece yasal görevimizi eyalet yasalarına uygun olarak yaptığımızı biliyor” dedi ve devam etti: “Tahliye edilen insanlara gıda ve geçici barınma, uzun süreli barınma, istihdam ve akıl sağlığı ve madde kullanım bozukluğu tedavisine kadar ihtiyaç duydukları her şeyle yardım ediyor olmamızı da takdir ediyorlar. Ancak bu kişi olay yerindeki birçok personelin arılara alerjisi olduğu için hayatları tehlikeye attı.

Davaya konu olan ve Woods soyadını taşıyan kadın, tehlikeli bir silahla saldırı ve darp ile suçlandı. Bunlara uygunsuz davranışlar da eşlik etti. NBC Boston tarafından görülen bir polis raporuna göre, birkaç memurun arılara alerjisi olduğu bilgisi verildi, ancak Wood eylemine devam etti.

Garip bir şekilde, tahliyelerle mücadelede daha önce de arılar kullanılmıştı. 1879'da başlayan ve kiracı çiftçilerin sömürücü toprak sahiplerine ve tahliyeye karşı savaştığı İrlanda'daki Kara Savaşı sırasında, kaynar su ve inek gübresi gibi doğaçlama silahların kullanıldığı da görüldü.