NASA Cumartesi günü, New Horizons uzay aracı tarafından çekilen ve Plüton'un gerçek renklerini gösteren çarpıcı bir görüntüyü Instagram'da paylaştı. Plüton'dan 22.025 mil (35,445 km) uzaklıkta çekilen fotoğraf aynı zamanda onun 'kalbini' - nitrojen ve metandan oluşan devasa bir buzulu- gösteriyor. Plüton'un yüzeyi su, metan ve nitrojenden oluşan buzla kaplı ve kayalık bir çekirdeğe ve muhtemelen derin bir okyanusa sahip olduğuna inanılıyor. NASA, Plüton'un yüzeyini çatlak ve kraterli, renkli beyaz, ten rengi ve kahverengimsi-kırmızı olarak açıkladı. Beyaz ve ten rengi, kahverengi-kırmızı yüzeyle buluşmak için fotoğrafın üst kısmında alçalırken, kısmen görünen "kalp" beyaz renkte görülebiliyor.
Güneş’ten 5,9 milyar kilometre uzakta bir yörüngede bulunan "cüce gezegen" Plüton’un çevresinde dönen New Horizons aracı, Plüton’u ziyaret eden ilk uzay aracı ve daha sonra Kuiper Kuşağı'na gitmesi bekleniyor. Burada, Güneş Sistemi’nin ortaya çıktığı dönemden kalan maddeler bulunuyor.
Plüton bir zamanlar güneş sistemindeki dokuzuncu gezegen olarak kabul ediliyordu, ancak 2006'da rütbesi düşürüldü ve cüce gezegen olarak yeniden sınıflandırıldı. Sadece 2.250 kilometre genişliğinde, yani Ay’ın 2/3 büyüklüğünde. Ortalama sıcaklıkların -232 derece olduğu Plüton’un yüzeyi su, metan ve azottan meydana gelen bir buz tabakası ile kaplı. Kayalık bir çekirdeği ve buz tabakasının altında bir yeraltı okyanusu olduğu tahmin ediliyor.