NASA, Plüton'un Yeni Ufuklar (New Horizons) uzay aracı tarafından çekilen yeni fotoğrafları yayınlamış durumda ve bu fotoğraflarda, cüce gezegenin bulanık, mavi bir gökyüzüne sahip olduğu görülüyor.
NASA'nın Yeni Ufuklar uzay aracı baş inceleyicisi Alan Stern'ün cümleleri ise şu şekildeydi: "Kuiper Kuşağı'nda mavi gökyüzünü kim beklerdi ki? Bu muhteşem (bir şey)!"
NASA, mavi gökyüzünün genellikle güneş ışığının çok küçük parçacıklar ile dağılmasından kaynaklandığını söylüyor. Ancak, her ne kadar Dünya'da bu renge oldukça alışkın olsak da, Plüton'un atmosferinde bulunan ve mavi bulanıklığa sebep olan parçacıklar bizimkinden çok daha farklı.
NASA araştırmacısı Carly Howett'in açıklamasında göre "Dünya'da, bu parçacıklar çok küçük nitrojen molekülleri oluyor." Ancak Plüton için durum biraz daha farklı. "Plüton'da onlar (parçacıklar) daha büyük – ancak göreceli olarak küçük – duman benzeri tholin'ler adını verdiğimiz parçacıklar."
Ayrıca, Dünya'dakinin aksine Plüton'da mavi gökyüzünü her zaman görmeniz mümkün olmuyor. Gezegenin atmosferinden kaynaklı olarak, çoğu zaman mavi yerine siyah bir gökyüzü görmek oldukça normal bir durum.
Howett'in BBC'ye yaptığı konuşmada söylediği üzere "sis oldukça ince ve genellikle sisin rengini mavi gün doğumları ve gün batımları halinde görürdünüz."