Playstation 6 için AMD'nin zaferi "yükleniyor"

AMD'nin zaferi yükleniyor: Sony'nin PlayStation 6 hazırlıklarına başladığı ve yeni oyun konsolunda Intel işlemcileri kullanmama ihtimalinin bir hayli fazla olduğu ortaya çıktı.

Playstation 6 için AMD'nin zaferi "yükleniyor"

Playstation hayranları için çok acayip bir gelişme var. Yıllardır Intel işlemcileriyle üretilen Playstation konsollarında büyük bir devrim yaşanabilir.

PS5 Pro henüz duyuruldu ama Sony elbette burada durmayacak ve eninde sonunda PS6, PS7, PS8... PS 38 versiyonlarını piyasaya sürecek. Ancak şimdilik PS6 hazırlıkları başlamış görünüyor. Medyaya sızan bilgilere göre, Sony'nin bu sonbahardaki 700 dolarlık yeni sisteminin ötesindeki planlarına odaklanarak, gelecekteki bir PlayStation 6'ya güç verecek yeni işlemci sözleşmesini bağlaması bekleniyor. İşin sürprizi de burada çünkü Sony'nin yeni konsol için Intel ile değil AMD ile görüştüğü ortaya çıktı.

Aslında Sony PS5 ve PS5 Pro için de AMD işlemcileri kullanmıştı ancak bunun 2020 -2021 döneminde başlayan olağanüstü ekonomik krizde tanık olduğumuz işlemci krizi nedeniyle bir seferlik bir çözüm olduğu düşünülüyordu. Hatta Sony mühendisleri 2022'de AMD işlemcilerini kullanmaya başlamadan önce şirket içinde büyük tartışmalar yaşanmıştı.

AMD gelişine vurdu ve gol oldu

Fakat krizi fırsata çeviren AMD, Playstation'ın içine bir kez sızdıktan sonra ne kadar etkili olduğunu gösterme fırsatı buldu ve şimdi Sony yeni konsollar için de AMD ile devam etmeye karar vermiş gibi görünüyor.

Intel'in son dönemlerde işlemcilerinin performansı konusunda da aldığı şikayetlerin etkisi ve AMD'nin çok başarılı yeni işlemciler üretmesi de bu seçimde etkili olmuş olabilir. Intel ve AMD rekabetinde yeni bir sayfa açılmış gibi görünüyor. Playstation'ı kaybeden Intel'in şimdi radikal kararlar alması bekleniyor. Bakalım işlemci piyasası hangi sürprizlere gebe, yakında göreceğiz.