PlayStation 5 Pro'nun muazzam performansı sızdı

PS5 Pro'nun sızdırılan karşılaştırma görüntüleri, dinamik 4K çözünürlükte kare düşüşü olmadan, 60 fps oyun oynayabileceğimizi gösteriyor. Dahası, konsolla beraber 8K desteği de geliyor.

PlayStation 5 Pro'nun muazzam performansı sızdı

Güvenilir geçmişi olan bir sızıntı kaynağı, yaklaşan PS5 Pro’nun potansiyel performansına ilk bakışı paylaştı. Geçtiğimiz hafta Sony tarafından duyurulan konsol, bazı oyunlarda 1.600 - 2.160p dinamik çözünürlükte muhtemelen 60 fps kare hızını hedefleyecek.

Bilgiler, daha önce sızdırılan geliştirici belgelerinden elde edildiği iddia edilen, o sırada duyurulmamış olan konsolun teknik özellikleriyle ilgili bilgi yayınlayan “Moore's Law is Dead” adlı YouTube kanalından geliyor. Moore’s Law is Dead kanalının yayınladığı bilgilerin arasında, PS5 Pro’nun 2 TB depolama alanına sahip olacağı ve PS5’ten %45’e kadar daha hızlı olacağı gibi oldukça önemli nesil ortası gelişmeler de bulunuyordu.

Artık bu sızıntıların doğru olduğunu biliyoruz ve bu da bu son iddialara çok fazla güvenilirlik kazandırıyor. Son bir canlı yayına göre PS5 Pro, tüm oyun içi ayarları Maksimum Kalite olarak ayarlanmış 1.600p - 2.160p dinamik çözünürlükte çalışacak ve sabitlenmiş 60 fps kare hızına ulaşabilecek. Ayrıca bütün bunları, performansı daha da artırabilecek PlayStation Spectral Super Resolution veya PSSR olmadan başaracak.

Kanal, bu bilgileri karşılaştırma için hem PS5 hem de PS5 Pro’da çalışan bir oyunu gösteren “erken test görüntüleri” sağlayan bir geliştirici kaynağından aldığını iddia ediyor. Ayrıca, PS5 Pro’nun 8K çözünürlük desteği sunacağı da söyleniyor. Daha önce Sony, “gelecekteki bir sistem yazılımı güncellemesinden sonra” temel PS5’e bu desteğin geleceğini söylemişti ve henüz bu güncelleme sunulmadı.

Son olarak, PS5 Pro, performansı daha da artırabilecek ekstra 1,2 GB belleğe erişebilecek. Böyle bir erişim, canlı yayın sırasında gösterilen gelişmiş görüntüler gibi pek çok yeteneği desteklemede oldukça işe yarayacaktır.

PS5 Pro’nun 7 Kasım tarihinde 699,99 dolarlık, büyük eleştirilere hedef olan bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülmesi planlanıyor. PS5 Pro ön siparişleri 26 Eylül’den itibaren PlayStation Direct’te ve 10 Ekim'den itibaren diğer perakendecilerde yapılabilecek.