Pixel 9, daha hızlı kurulum için Wi-Fi ve kabloyu birleştiriyor

Google'ın yeni Pixel 9 serisi telefonları, kurulum işlemini hızlandırmak için hem kablolu hem de kablosuz bağlantıyı birbirine bağlayabiliyor.

Pixel 9, daha hızlı kurulum için Wi-Fi ve kabloyu birleştiriyor

Google'ın yeni akıllı telefonu Pixel 9 hakkında şaşırtıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Pixel 9 serisi telefonların pil bilgileri sayfasında şarj döngüsü sayımı bölümü sunduğu ve bu sayede pilinizin sağlığını izleyebildiğiniz ortaya çıkmıştı.

Ve şimdi, eski telefondaki verileri, yeni telefona aktarma konusunda da Pixel 9'un bir avantajı olduğu keşfedildi. Eski telefonunuzdan Pixel 9 serisine veri aktarırken Wi-Fi ve kabloyu aynı anda kullanabiliyorsunuz. Telefon bir yandan kablodan gelen veriyi işlerken, bir yandan da kablosuz olarak bağlandığı internet üzerinden veri çekmeye devam ediyor. Bu sayede kurulum işlemi hızlanıyor.

Google kablolu ve kablosuz bağlantıyı birleştirmenin önünü açtı

Mayıs ayında Google'ın böyle bir özellik üzerinde çalıştığı görülmüş ve Pixel 9 telefonlara dahil edilmek üzere geliştirildiği öne sürülmüştü.

Ancak Pixel 9 serisi telefonlarla gelen veri aktarımıyla ilgili tek önemli değişiklik bu değil. Artık verilerinizi eski bir telefondan yeni bir Pixel 9 telefona istediğiniz zaman geri yüklemeyi de seçebilirsiniz. Önceden, verilerinizi eski bir cihazdan yalnızca ilk kurulum işlemi sırasında geri yükleyebiliyordunuz. Artık kurulum sırasında seçmediğiniz verileri de geri dönüp seçerek, yeni telefonunuza aktarabiliyorsunuz.