Çok uzun yıllardır enerji depolama konusunda en önemli yardımcılarımızdan biri olan pil yakın zamanda hayatımızdan çıkıp, tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolabilir. Eğer İngiliz bilim adamları açıkladıkları yeni enerji depolama sistemini ucuz bir şekilde yaygın olarak üretmeyi başarabilirlerse gerçektende geleneksel pillere gerek kalmayacak gibi görünüyor.
Bu yeni teknolojinin en büyük avantajlarından biri son derece ince olması. Üst üste eklenmiş 3 katmandan oluşan yeni nesil pil; üst ve alt bölümde yer alan iki karbon fiber katman arasındaki can fiber bir katmandan oluşuyor. Cihaz şarj olurken iki dış katmanda bulunan elektronlar diğer dış katmana doğru kayıyorlar ve bu esnada pozitif ve negatif elektrotlar oluşturuyorlar. Bu sayede enerji normal yöntemlerden çok daha hızlı bir şekilde üretilebiliyor ve aynı şekilde enerjiye ihtiyaç duyan cihaza hızlı bir şekilde aktarılabiliyor.
Bilim adamları bu sayede taşınabilir telefon ve müzik çalar gibi cihazların çok daha ince şekilde imal edilmesinin mümkün olabileceğini söylüyorlar. Ama daha da ilginci bu yeni enerji depolama yönteminin sadece ufak pillerin değil, aynı zamanda elektrikle çalışan arabaların akülerinin de yerini alabileceğini iddia etmeleri.