Pili tamamen biten Tesla'nın içinde mahsur kalan bebeği itfaiye kurtardı

Elektrikli otomobilin kapılarını açıp kapatan kilit sistemi bile gücünü aracın pilinden alırken, o pil biterse kapıyı nasıl açabilirsiniz? Pili biten bir Tesla'nın içinde mahsur kalan küçük bebek bu bilgiyi çok acı şekilde öğrendi.

Pili tamamen biten Tesla'nın içinde mahsur kalan bebeği itfaiye kurtardı

Tesla otomobilleri, tamamen elektrikle çalışıyor. Peki ama pil tamamen tükendiğinde kapıları açmak nasıl mümkün oluyor?

İşte bu sorunun cevabını, pili tükenen aracın içinde 20 aylık bebekleri mahsur kalan aile çok acı şekilde öğrendi. Arizona'da sıcaklıklar 50 dereceleri aşarken, aracın klimasına güvenerek bebeklerini Tesla Model Y'nin içinde kısa süreliğine bırakan dede, aracına bavul ve eşyalarını yükledikten sonra bagajı kapattı ve sürücü koltuğuna oturmak için araca girmek istediğinde kapıyı açamadığını fark etti.

Güneşin altında pili bitmiş, kliması durmuş, içi cehennem kazanına dönüşmek üzere olan aracın içinde torunu kilitli kalmıştı. Elbette kapıların açılmama sebebi de pilin bitmiş ve kapıları açacak mekanizmaya elektrik gitmiyor olmasıydı.

Endişeli dede, telefon uygulamasından da anahtarla da kapıları açamayınca son çare olarak itfaiyeyi aradı.

Aslında bu araçlarda pil de bitse içeride mahsur kalmıyorsunuz zira kapıların üzerinde içeriden kapıyı açmak için mekanik mandal bulunuyor. Ancak bebeğin bunu kullanmasını elbette mümkün değil.

Bebeği itfaiye kurtardı

İtfaiye gelip aracın camlarını keserek bebeği canlı canlı pişmekten kurtardı. Tesla ise ailenin yaptığı şikayete henüz cevap vermedi.

Teknoloji çok faydalı icatlar geliştiriyor olabilir ama tasarım hataları insanların hayatını kabusa çevirebiliyor. Bu araçların, dışarıdan anahtarla açılmaya çalışıldığında, pili bitmiş bile olsa, kilidi mekanik şekilde açabilecek şekilde tasarlanması gerekiyor. Bu hata, Elon Musk'ın hanesine eksi olarak yazıldı.