Kasım 2014'te ilk defa bir kuyrukluyıldıza inen uzay aracı olarak tarihe geçen Avrupa Uzay Ajansı'na (ESA) ait Philae'ye artık veda etme vakti gelmiş olabilir. Zira bu insansız uzay aracından, 9 Temmuz'daki Rosetta görevinden sonra bir haber alınamadı. Konuyla ilgili açıklama yapan mühdensiler ve bilim insanları aracın yakında artık telafisi mümkün olmayan koşullarla yüzleşeceğini duyurdu.
Alman Havacılık ve Uzay Merkezi'nde (DLR) Philae'nin proje yöneticisi olarak görev yapan Stephan Ulamec, "Philae'nin iniş kontrol merkezindeki ekibimizle iletişime geçme şansının ne yazık ki giderek sıfıra yaklaştığını" söyledi. Ulamec ayrıca ekibin dee araca komut göndermeyi artık bıraktığını ekledi.
Philae'nin iletişimi kesmesinin en önemli nedeni ise 67P/Churyumov-Gerasmienko adlı kuyrukluyıldıza inerken yaşadığı sorunlar. Uzay aracı kuyrukluyıldızın yüzeyinde nihai bir noktaya yerleşmeden önce sekti ve hesaplanandan farklı bir yerde durdu. Araç bu yüzden yeterince güneş ışığı alamadı ve dolayısıyla yeterince enerji toplayamadı. Aracın ardındaki ekip Philae için planladıkları bilimsel aktivitelerin çoğun gerçekleştirseler de, araç bir süre sonra bekleme durumuna geçti.