Pembeye boyanmış güvercin, cinsiyet duyurma partisi kurbanı olabilir

Pembeye boyanmış şekilde bulunan şanssız güvercin Flamingo, insanların korkunç yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

"Pembe" güvercin, cinsiyet duyurma partisi kurbanı mı?

Bir kuş kurtarma grubu, kısa bir süre önce kasıtlı olarak pembeye boyanmış ve vahşi doğaya bırakılmış evcil bir kral güvercin keşfetti.

Flamingo olarak adlandırılan şanssız güvercin, vahşi doğanın zorluğunu türdeşlerinden birkaç kat daha fazla hissediyordu. Evcil bir kuş olduğu için, vahşi yaşamın gerçeklerine hazır değildi ve bu yüzden açlığa ve avlanmaya karşı savunmasız kalmıştı. “Serbest” bırakılan diğer evcil hayvanların yaşadıkları zorluklara ek olarak, pembeye boyanmış bir güvercin olması, yeni tüyleri çıkana kadar çok zor bir dönem geçireceği anlamına geliyordu.

Neyse ki Flamingo, tuhaf renkli kuşu kanatları altına alan Wild Bird Fund tarafından bulundu. Flamingo’yu kurtaran ekip, Flamingo'nun saç boyasıyla kasıtlı olarak pembeye boyandığına inanıyor. Hangi amaçla boyandığı tam olarak kesin olmasa da, cinsiyet duyurma partisi gibi bir etkinlikte bırakılmış olabileceği düşünülüyor.

Geçmişte korkunç örnekleri görülen bu tür partiler, biri depreme neden olacak kadar şiddetli olabilen, ölümcül sonuçları olan çakıl çukurlarını ve patlayıcıların patlatılmasını içeren örneklere sahipti. Bazı partiler de devasa orman yangınlarına neden oldu. Bu yüzden Flamingo'nun renginin değiştirilmesinin de aynı temanın kurbanı olması imkansız değil.

Wild Bird Fund, nedeni ne olursa olsun, Flamingo'nun tamamen boyaya battığından beri zor bir yaşam geçirdiğini söylüyor.

Facebook'ta bir güncellemede, “Ona stabilize olması için zaman verdikten sonra, ekibimiz saç boyası olduğuna inandığımız boyayı çıkarmak için sınırlı bir başarı ile birkaç yöntem denedi. Sorunlardan biri, boyanın çok keskin bir kokusu olması ve kuşun solunum sağlığı konusunda endişeliyiz. Kuşlar belirli dumanlara karşı oldukça hassastır ve bu güvercin adeta bir bulutun içinde yaşıyor” deniliyor.

En önemli endişelerinden birinin, şu anda zayıf olduğu ve iyi beslenmediği için Flamingo'nun tüylerini temizleme sırasında zehirli boyayı yutup yutmadığı olduğu belirtiliyor. Zaten bitkin bir hayvanı daha fazla strese sokmamaya çalışırken, onu izlemeye ve tedavi etmeye devam ediyorlar.

Bu olayla bir kez daha vurgulanan en büyük endişelerden biri evcil kuşları satın almak ve onları vahşi doğaya salmak. Evcil kuşların hayatta kalma içgüdüleri yok ve kendilerini koruma veya savunma becerilerine sahip olmadıkları için ya aç kalıyorlar, ya da avlanıyorlar.

Wild Bird Fund, yaptığı bir açıklamada, “Bu kuş yetersiz besleniyor, tüylerinde stres çizgileri var, bu nedenle muhtemelen evcil hayvan değil, bir kümes hayvanı pazarından satın alındı” dedi ve ekledi: “Aynı zamanda bir bebekten biraz daha büyük, henüz olgunlaşmamış yaşta ve muhtemelen hiç uçmamış.

Flamingo iyileşirse, diğer yerli güvercinlerle birlikte bir barınağa gönderilecek. Ekibin Facebook gönderilerinde belirttikleri üzere, her türlü güvercin veya evcil hayvanın doğaya salınması acımasızca bir davranış ve muhtemelen hayvanın av olmasına veya açlıktan ölmesine sebep olmaktan başka bir sonucu yok.